fbpx Ga naar hoofdinhoud
El Monte camper

In de basishuur van uw camper is altijd een standaardverzekering met een eigen risico opgenomen. Dat eigen risico wordt als borg ingehouden van uw creditcard. Dat bedrag is al snel $ 1.000 – 1.500. Dat betekent dat bij een schade het schadebedrag wordt vastgesteld en dit bedrag wordt ingehouden van uw borg. Per schadegeval welteverstaan.

Wist u dat men in Canada niet verplicht WA verzekerd is zoals wij dat zijn? Dat betekent dat als een ander schade veroorzaakt aan uw gehuurde camper, de verhuurder dit altijd zal verhalen op u als huurder. Het is dus belangrijk om uw camper goed te verzekeren. Een sterretje in de voorruit, lekke band en schade aan de bovenkant van de camper komen immers geregeld voor. Wat zijn de opties voor de camperverzekering?

Verzekering van de verhuurder

Soms zijn de cascoverzekeringen al inbegrepen in de prijs, soms ook niet. In dat geval biedt de verhuurder daar een verzekering voor aan. U leest daar vaak nogal ingewikkelde afkortingen en aanduidingen voor op internet: CDR (Collision Damage Reduction) of CDW (Collision Damage Waiver). We maken dat graag eenvoudiger voor u. Lees meer over de camperverzekering

Maar let op: hoewel u het eigen risico afkoopt met zo’n verzekering van de verhuurder, betekent dit niet automatisch bij alle verhuurders dat alle schades dan gedekt zijn. Wij informeren u graag of en welke uitsluitingen er zijn per verhuurder.

CanaDream campers

Afkoop Eigen Risico verzekering

Lekke band

Meer weten? Lees meer over camperverzekeringen.

Als u een camper huurt bij een verhuurder die uitsluitingen kent qua schadedekking, kunt u ervoor kiezen dit bij te verzekeren middels een Afkoop Eigen Risico verzekering van de Europeesche. Deze verzekering dekt alle cascoschades die de verhuurder niet dekt. Dat geeft in elk geval een gerust gevoel tijdens uw reis.

U kunt er ook voor kiezen de verzekering van de verhuurder niet te nemen en alle cascoschade te verzekeren bij de Europeesche, maar bedenk dan wel het volgende:

  • Wat de verhuurder betreft, bent u dan niet verzekerd. Er zal dan altijd een hoge borg worden ingehouden van uw creditcard. U betaalt dan tevens creditcardkosten over het bedrag van de borg.
  • Over deze borg loopt u een koersrisico omdat bij het inhouden en terugstorten van uw borg een koersverschil kan ontstaan.
  • De verhuurder zal u altijd met nadruk wijzen op het risico en proberen u over te halen de camper alsnog bij hun te verzekeren. Dat kan als vervelend worden ervaren.
  • Bij het inleveren van de camper kan er discussie ontstaan over of een bepaalde schade door u veroorzaakt is.

Verzekerd via de creditcard?

Soms krijgen we de vraag of men de camper met een creditcard kan betalen, omdat de camper dan verzekerd zou zijn via de creditcard. Dat is echter nooit het geval, voor zover wij weten! Huurauto’s in Europa zijn soms wel verzekerd, maar campers zijn uitgesloten en dat is helemaal het geval als u in Canada huurt.

Credit Card
Back To Top