fbpx Skip to content

IJsbeer, beloega's, zeehonden en roofvogels

De dieren in Midden en Noord Canada

Naast de natuur zijn zeker ook de dieren voor de meeste mensen een reden om naar Midden en Noord Canada te gaan. De kans om een ijsbeer of beluga whale te zien, maakt elke dag weer spannend. Welke dieren zijn er eigenlijk in Midden en Noord Canada?

IJsbeer in Churchill
Poolvos

ijsberen

Polar Bear capital

Churchill of beter gezegd de Hudson Baai is de beste plek om ijsberen in het wild te zien. Hier migreren honderden beren in oktober/november naar de baai om te wachten op het ijs, zodat ze op zeehonden kunnen jagen. Churchill wordt niet voor niks de Polar Bear Capital of the World genoemd. Speciaal om ijsberen goed te zien en foto’s te maken, zijn enorme voertuigen op grote rupsbanden ontworpen, die Tundra Buggy’s worden genoemd. De ijsbeer is de grootste en sterkste van alle beren en eet het meeste vlees.

En als u hier toch bent, kunt u vast ook poolvossen en poolhazen spotten. Ze hebben allemaal de schutkleur van de sneeuw en het ijs.

Beloega

Beloega's

Witte dolfijnen

De beloega is een witte dolfijn/walvis soort. Qua uiterlijk zit hij tussen een dolfijn een walvis in. Zijn naam komt van het Russische beloecha, dat is afgeleid van ‘belaja’, wat ‘wit’ betekent. Ze maken relatief veel geluid. Deze dieren kunt u op de Churchill River zien tijdens een kanotocht.

Muskusos

Kariboe en muskusos

Kuddedieren

Nunavik is de beste plek om de migratie van kariboes te zien. Van het noorden naar het zuiden trekken zo’n 400.000 kariboes en van het oosten naar het westen ruim 600.000 dieren. De kariboes van beide kuddes komen elkaar tegen, maar ze blijven altijd bij hun eigen kudde.

In het noorden leeft de muskusos op de arctische toendra. Hij komt alleen in gebieden voor waar het zomers niet warmer wordt dan 10 °C.

Back To Top