Skip to content

Overnachten

Op de mooiste locaties

Voor de liefhebbers van kamperen is Canada een zeer geschikte bestemming. De natuur is er prachtig en campings of caravanparks vind je door het hele land op vaak de mooiste locaties. Bekijk hieronder onze tips voor kamperen in Canada!

Kamperen in Canada
Kamperen in Canada

Kamperen in Canada

Commerciële camping of nationaal park

Op de meeste commerciële campings kunt u uw camper aansluiten op stroom, zodat u de airco ook ’s nachts kunt gebruiken (of de verwarming als u in het koelere seizoen reist). Deze campings hebben meestal uitgebreide voorzieningen als wasmachines en drogers, barbecues, een ‘fire pit’ en picknicktafel op de kampeerplek. De sanitairgebouwen zijn over het algemeen wat gedateerd, maar wel netjes en schoon. Op de luxere campings vindt u ook een zwembad en andere voorzieningen. Verspreid over de Verenigde Staten en Canada vindt u de zogenaamde KOA-campings, wat staat voor Kampgrounds of America. KOA is een keurmerk en de campings die hiertoe behoren worden streng geïnspecteerd.  Bij een aantal van onze verhuurders krijgt u korting op een verblijf bij een KOA-camping.

In veel Nationale Parken en Staatsparken zijn de voorzieningen wat beperkter. Een ‘fire pit’ en picknicktafel zijn er meestal wel, evenals toiletten en soms douches. Wasmachines en drogers of andere voorzieningen zijn er niet.

Kamperen in Canada

Kamperen in Canada

Wat kost een camping

Kamperen in Canada is redelijk voordelig. Voor een camp site in een nationaal park of staatspark betaalt u tussen $ 15 en $ 30 per nacht (tussen circa € 10 en € 20). Voor een commerciële camping betaalt u meer, maar dan heeft u uiteraard ook meer voorzieningen. Het prijsniveau ligt dan tussen $ 35 en $ 60 per nacht (tussen € 23 en € 40).

Campers Canada tip:

Veel campings in Canada zijn aangesloten bij de CAA (Canadian Automobile Association). Dit is een zusterorganisatie van de Nederlandse ANWB. Daarom krijgt u bij deze campings korting met uw ANWB-lidmaatschapspas. Het samenwerkingsverband tussen de organisaties heet ‘Show Your Card’, wat op de voorkant van uw ANWB-pas staat aangegeven. Neem uw ANWB-pas dus mee op reis!

kamperen in Canada

Campingpakket voor West Canada

Wij regelen alles voor u

Na uw boeking kunt u gebruikmaken van onze kampeerervaring in West Canada. Wij stippelen graag uw reis samen met u uit en geven advies over de dagen te verdelen over de route. Als u wilt, boeken we de campings voor de hele reis. Mocht een camping van de eerste keuze volgeboekt zijn, dan zoeken we naar een alternatief.

U ontvangt daarbij een zeer uitgebreid, met stalen ringband gebonden (eenvoudig om te slaan, ook voor de bijrijder) “RoadBook”. Hierin vindt u:

  • Algemene informatie over West Canada en de te bezoeken Provincies
  • Verschillende telefoonnummers om onze agent in Canada te kunnen bereiken in geval van calamiteiten
  • Uitgebreide routebeschrijvingen, ook met keuzeroutes
  • Veel achtergrondinformatie en tips op iedere pagina behorend bij de route van die dag
  • Adres en gegevens van de camping van die dag
  • Vaarschema’s van de BC Ferries
  • Bladen met eenvoudig uit te scheuren vouchers voor iedere campground, ferry overtochten, excursies, etc.

De prijs van dit campingpakket voor West Canada vragen we op maat voor u aan.

Kamperen in Canada

Wild kamperen?

Beperkt toegestaan

In Canada is het beperkt mogelijk om wild te kamperen. Vaak ziet u borden met ‘no overnight parking’. Soms is het toegestaan om op de parkeerplaats van een visitor centre te overnachten of bij een Wallmart (wel eerst aan de vestigingsmanager vragen!). Er zijn verschillende websites die gratis kampeerplekken verzamelen. Gewoon even googlen dus. Op parkeerplaatsen langs de kant van de weg is het niet toegestaan te overnachten.

Kampvuur in Canada

Reserveren is echt nodig

Campings snel vol

In de zomermaanden zijn de campings in de populaire nationale parken zoals Banff, Jasper en Wells Gray (Alberta en British Columbia), maar ook in Algonquin (Ontario) al maanden van tevoren volgeboekt. Maar ook buiten de zomermaanden en in de weekenden is het erg moeilijk om kort van tevoren nog een plek te vinden. Hetzelfde geldt voor de commerciële campings. Naarmate de parken vol raken, stromen ook de commerciële campings daar net buiten vol. Op tijd reserveren van de campings tijdens uw reis is dus zeker verstandig!

De charme van het flexibel kunnen reizen met een camper verdwijnt daarmee wel een beetje. Maar het geeft u wel de rust in de wetenschap dat u een plek heeft en dus de vrijheid om zelf te bepalen wanneer u op de camping arriveert. Op de bonnefooi reizen kan wel, maar alleen als u bereid bent uiterlijk rond het middaguur een niet gereserveerde plek te zoeken in een van de parken. Dit systeem heet ‘first come, first served’. Wie het eerste komt, heeft de plek.

Na boeking

Meer tips

Nadat u uw camper geboekt heeft bij Campers Canada ontvangt u uitgebreide campinglijsten, kampeerchecklists en gedetailleerde persoonlijke routes voor u op maat gemaakt.

Back To Top