Skip to content

Kun je in de winter met een camper rijden in Canada?

Winter van oktober tot april

In Canada is het grofweg van oktober tot en met april winter. Dan dalen de temperaturen sterk en valt er sneeuw, veel sneeuw. Vooral in de hoger gelegen gebieden. U kunt in de winter zeker met een camper reizen in Canada. Dat is dan zelfs bijzonder goedkoop. Maar het is wel goed om met een aantal zaken rekening te houden.

CanaDream winter skies

Camper in de winter: winterklaar

Winterization

Wanneer het vriest, maken verhuurders hun campers winterklaar. Dat betekent dat de watertanks geheel droog zijn gemaakt en de leidingen en tanks bevatten antivriesmiddel. Dit is nodig om vorstschade aan de systemen te voorkomen. Het gevolg voor u als huurder is dat u de watersystemen van de camper niet kunt gebruiken. Dat geldt voor het gebruik van het toilet, de douche en de keuken. Het proces van winterklaar maken van campers wordt door de verhuurder ‘winterization’ genoemd.

Daarnaast hebben de campers vierseizoenenbanden of winterbanden in deze periode.

CanaDream winter camper

Gevolgen voor u als huurder

Geen gebruik van water in de camper

Als u de watersystemen niet kunt gebruiken, bent u aangewezen op water in de sanitairgebouwen op campings. Maar er kunnen meer gevolgen zijn voor u als huurder:

  • Als u een camper winterklaar mee krijgt en onderweg vriest het niet meer, kunt u de watersystemen weer gaan gebruiken. De verhuurder kan u echter verplichten de camper weer winterklaar in te leveren.
  • De instructies om de campers winterklaar te maken, kunnen per verhuurder verschillen. De kosten zijn in elk geval voor eigen rekening. We adviseren u bij het ophalen van de camper goed na te vragen wat er van u wordt verwacht om een boete te voorkomen.
  • Indien er vorstschade ontstaat aan de systemen, zijn de kosten voor uw rekening.
  • Bij sommige verhuurders kunt u sneeuwkettingen huren, bij andere verhuurders is het gebruik van sneeuwkettingen niet toegestaan.
Cruise Canada camper winter

Een aantal tips

voor uw camperreis in de winter

We geven u graag een aantal tips als u in de winter met de camper in Canada wilt gaan reizen:

  • Let erop dat het antivriesmiddel dat u gebruikt altijd speciaal voor campers is, zodat u zeker weet dat het niet giftig is.
  • Houd er rekening mee dat veel campings gesloten zijn in de winter. U zult uw route dus moeten aanpassen aan waar campings wel geopend zijn.
  • Neem ook spray mee om sloten en ruiten te ontdooien.
  • Neem voldoende dekens of dekbedden mee en warme sokken. De vloer blijft namelijk vaak koud, dus dan zijn extra dikke sokken erg lekker.
  • Een föhn kan handig zijn om bevroren delen te ontdooien.
Canadream MHA winter

Maxi Motorhome wel geschikt

Wintercamper

Er is één camper die door de verhuurder geheel geschikt wordt gemaakt voor volledig gebruik in de winter. Dat is de Maxi Motorhome (MHA) van CanaDream. In deze camper kunt u dus wél van het toilet, de douche en de keukenkraan gebruikmaken. Dat is bijzonder prettig natuurlijk! Vraag ons naar deze camper als u plannen heeft om bijvoorbeeld in april of oktober te gaan reizen in Canada.

Back To Top