Skip to content

Voor thrill seekers

Op zoek naar een uitdaging?

Als u van een adrenalinekick houdt, zijn daar in Oost Canada meer dan genoeg mogelijkheden voor. In de bergen, op wilde rivieren, aan een parachute of met een touw om uw benen naar beneden springen, het kan allemaal. Wij doen het u helaas meestal niet na, maar we geven u graag een aantal tips voor waar u zoal terecht kunt.

Lees ook onze avontuurlijke tips voor West Canada!

Rafting Oost Canada

Raften

Wild water

Misschien denkt u bij rafting eerder aan West Canada, maar ook in Oost Canada zijn verschillende snelstromende rivieren zeer geschikt voor deze activiteit. De meeste tours zijn beschikbaar tussen eind mei en half september. Voor uw eigen veiligheid krijgt u een wetsuit, reddingsvest en helm aan.

Raften kunt u bijvoorbeeld doen op de Ottawa River, St Lawrence River of in het Alconquin Provincial Park.

Bungee jumping oost canada

Bungyjumpen

Voor de stevige maag

Tientallen meters naar beneden storten met enkel een touw om je benen is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor de avonturiers met een stevige maag is er in Oost Canada zeker een geweldige plek voor deze adrenalinestoot. Ga dan vooral voor de hoogste bungee jump naar Great Canadian Bungee in Wakefield, Quebec.

En als u er geen genoeg van krijgt, kunt u hier ook raften of met een gemiddelde snelheid van 85 km/u via een zipline naar beneden glijden.

Bergbeklimmen

Naar de top

Houdt u van klimmen? Dat kan bijvoorbeeld in Val-David in the Laurentians, Quebec. Voor alle niveaus kunt u er terecht. En als dit niet voldoende uitdaging biedt, ga dan bijvoorbeeld naar Cap Trinité, ook in Quebec.

Klimmen oost canada
Skydive Toronto

Skydiven

Vanuit de lucht

Toegegeven: in West Canada zijn er meer bekende plekken om te skydiven, maar vlak Toronto niet uit! Er zijn zelfs meerdere skydive organisaties in Toronto en dat is natuurlijk niet voor niks… En ook in Montréal kunt u de sprong wagen. U kunt vanaf 3 verschillende hoogtes een tandemsprong doen.

Back To Top