Skip to content

Lange winter

Beste reisseizoen is de zomer

Canada heeft een lange winter. Van oktober tot en met mei ligt er sneeuw in veel nationale parken. Wat is dan de beste reistijd voor Oost Canada? Zodra de sneeuw verdwenen is op de wegen en de temperatuur gaat stijgen, is het het prettigst om te reizen. Grofweg is dat dus tussen medio mei en begin oktober. Juli en augustus zijn hierbinnen de meest ideale maanden. Maar ook de drukste…

Strand

Lang licht

Voordelen van de zomer

In de Canadese winter ligt de sneeuw er metershoog, zijn meren bevroren en heeft u zeker sneeuwkettingen nodig. Misschien is het juist de winterervaring die u trekt, maar de meeste mensen zullen reizen in de zomer prettiger vinden. Dan is het lang licht en kunt u dus veel uit uw dag halen. Er is meer dan genoeg te doen qua buitenactiviteiten! Het kan ’s avonds best wat afkoelen in de hoger gelegen gebieden. Maar bijna op alle campings is het toegestaan om een kampvuur te maken (tenzij er een ‘fire ban’ is). Wat is er nou fijner dan nog urenlang warm buiten te zitten bij het kampvuur?

Oost-Canada is wel vochtiger dan West-Canada, met koude winters en warme maar natte zomers.

Ontario

juli/augustus beste tijd

Ontario is een grote provincie met een verschillend klimaat per regio. In het noorden zijn de winters koud en de zomers zacht met redelijk wat neerslag. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar. Dan is het ongeveer 25-26 graden. Dat is dus wel de periode met de beste reistijd.

Winter in Quebec

Quebec

noord anders dan zuid

Quebec heeft een heel ander klimaat in het zuiden dan in het noorden. Het zuiden kent een landklimaat met warme zomers, koude winters en veel neerslag. In het noorden is er een Arctisch klimaat en vriest het in de winter permanent. Daartussen zijn de winters langer en de zomers wat korter. Juli en augustus zijn de warmste maanden met gemiddeld 25 graden.

Newfoundland

Newfoundland en Labrador

Zeeklimaat met koele zomers

Newfoundland ligt aan de oostkust van Canada en heeft een zeeklimaat. Dat betekent dat de temperaturen gematigder zijn dan op het vasteland en dat er redelijk veel regen valt. Labrador heeft een landklimaat, met meer uitgesproken temperaturen, zowel in de zomer als in de winter. In beide provincies kan het weer erg snel veranderen.

In de zomer wordt het er meestal niet veel warmer dan ongeveer 20 graden. In die periode valt meestal iets minder regen dan in de rest van het jaar.

Nova Scotia vuurtoren

Nova Scotia

Veel mist

Nova Scotia heeft een mild zeeklimaat. In de zomer wordt het er rond 20-25 graden, in de winter rond -5 graden. Er valt redelijk veel regen en er komt veel mist voor: gemiddeld ongeveer 190 dagen per jaar! In de herfst en winter zijn er regelmatig tropische stormen en orkanen.

winter in Canada

Klimaatcijfers

Het weer in Canada

Back To Top