fbpx Skip to content

Camper huren

Waar op te letten?

Waar moet ik op letten als ik een camper wil huren in Canada? Afhankelijk van uw beschikbare budget zijn er behoorlijk wat mogelijkheden voor camperhuur. Er zijn tientallen soorten campers te huur, welke past nou het beste bij uw situatie en uw wensen? Hieronder zetten we voor u op een rijtje waar op te letten als u een camper wilt huren.

Uw reisgezelschap

Kleine of grote camper

Als u met twee volwassenen zonder kinderen reist, kunt u met een kleinere camper uit de voeten dan wanneer u met kinderen reist. Maar misschien vindt u een grotere camper juist wel prettig ook al bent u met z’n tweeën.

Meridian C Medium camper

Wel of geen toilet

Meer of minder gemak

Hoewel de meeste campers in Canada een toilet/douche-ruimte aan boord hebben, zijn er zeker ook campers voor twee of meer personen zonder toilet en douche.  Een toilet aan boord is voor veel mensen wel prettig, zeker als er kinderen mee reizen. Als uw reisgezelschap uit meer dan vier personen bestaat, dan komt u als snel bij de motorhomes uit. Deze hebben altijd een toilet/douche.

Cruise Canada camper

Gebruikssporen niet erg?

Nieuwe of wat oudere camper

De meeste verhuurders in Canada werken met een jonge campervloot: campers zijn vaak maximaal 1 of 2 seizoenen oud. Bij enkele verhuurders worden de campers langer verhuurd, tot circa 5 jaar. En dat scheelt meestal wel voor wat betreft de huurprijs.  Hoe ouder de camper, hoe meer gebruikssporen deze vertoont en hoe meer kilometers op de teller. Het is maar net wat u prettig vindt en wat er binnen uw budget past.

Escape campervan

Veel buiten of ook binnen?

Afhankelijk van het seizoen

Ook het seizoen waarin u gaat reizen speelt een rol bij uw camperkeuze. In het zomerseizoen in Canada kunt u lang buiten zitten en dus ook buiten koken. Al kan het in hoger gelegen delen ook in de zomer ’s avonds behoorlijk afkoelen. Maar als het kouder is, is een camper waarbij u alleen buiten kunt koken, niet zo handig. Er zijn ook campers waarin u niet kunt staan. Bij slechter weer zit u veel binnen en dan is dat wellicht ook niet zo prettig.

Fraserway truck camper

Brandstof

Benzine of diesel

De meeste campers rijden op benzine, omdat van oudsher diesel niet overal verkrijgbaar was in Canada. Maar er zijn steeds meer campers die op diesel rijden. En dat kan wel wat uitmaken qua brandstofverbruik.

Het verbruik van de meeste campers is behoorlijk. De kleinere types zoals een C19, C-Small of bestelbuscamper hebben een verbruik van 1 op 7 à 8. De grotere motorhomes rijden vaak 1 op 4 à 5. Gelukkig is de brandstof niet zo duur in Canada. De meeteenheid is liters, niet gallons zoals in de Verenigde Staten. Voor een liter benzine betaalt u ongeveer € 0,94 en voor een liter diesel slechts € 0,64.

Bear wise Canada
Meridian camper

Belangrijk!

Camperverzekering

Op veel websites leest u allerlei afkortingen voor camperverzekeringen zonder veel toelichting wat het inhoudt: SLI, CDR, CDW… We maken het hieronder graag wat eenvoudiger voor u.

Qua camperverzekering maken we onderscheid tussen twee typen dekking: aansprakelijkheid en casco.

Aansprakelijkheid: Bij de meeste verhuurders is een standaard aansprakelijkheidsdekking t.o.v. derden inbegrepen in de huur. Verhuurders zijn verplicht dit aan te bieden. De dekking ligt tussen de $ 1 mln en $ 10 mln. De bijbehorende afkorting is SLI (Supplemental Liability Insurance), maar dat mag u wat ons betreft weer meteen vergeten…

Casco: Met de cascoverzekering verlaagt u uw eigen risico van doorgaans $ 7.500 naar een aanzienlijk lager bedrag van $ 1.500 tot $ 500. Daarnaast krijgt u de garantie dat u een vervangend voertuig krijgt als u niet meer verder kunt met uw camper, zelfs als dat uw eigen schuld is. De schade-dekking betreft bijvoorbeeld band- en voorruitschade, achteruitrijschade, hagelschade en schade aan het interieur. De bijbehorende afkorting is CDR (Collision Deductible Reduction). Voor een hoger bedrag koopt u uw eigen risico helemaal af tot $ 0 en heeft u dus ook geen borg. Dat noemt men CDW (Collision Deductible Waiver).

Schadevergoeding: Als u door een mechanisch defect langer dan 12 uur niet van uw camper gebruik kunt maken, maakt u extra kosten voor accommodatie en/of vervangend vervoer. Dit is bij sommige verhuurders verzekerd zodat u die kosten vergoed krijgt. Dit noemt men VIP (Vacation Interruption Protection).

Niet alle verhuurders werken overigens met dezelfde schadedekkingen. Wat er wel en niet is inbegrepen bij de camper van uw keuze, lichten we uiteraard uitgebreid toe in onze offerte.

Four Seasons C-XLarge bed

What else?

Lengte van de bedden en meer

Als u 1.60 m bent, is bijna elke camper wel geschikt qua stahoogte en bedmaten. Maar als u 2 m lang bent, is dat een ander verhaal. Als u met kleine kinderen reist, vindt u het waarschijnlijk prettig als de kinderen direct achter u zitten als u rijdt en niet helemaal achterin de camper. En wat te denken van uw reisroute? Niet elke camper kunt u in elke plaats in Canada ophalen. Zo zijn er nog wel meer zaken te noemen die een rol kunnen spelen bij uw camperkeuze. Wij helpen u graag met het bepalen van de beste camper bij uw wensen.

Back To Top