Skip to content

Genieten van de natuur

Op een sportieve manier

Canadezen vinden het heerlijk om veel buiten te zijn en sportieve activiteiten te ondernemen. En geef ze eens ongelijk als de natuur zo prachtig is! Wij geven u graag een paar tips om net als Canadezen lekker sportief bezig te zijn in Midden- en Noord Canada.

Kayakken

Kajakken

Met beloega's

Noord Saskatchewan staat bekend als een van de beste kano- en kajakbbestemmingen ter wereld. U kunt er eindeloos peddelen door prachtige natuurgebieden met meren en rivieren die met elkaar in verbinding staan.

Rafting kunt u zeker ook in Midden Canada doen. De Churchill River is zo’n  snelstromende rivier die zeer geschikt is voor deze activiteit. Voor uw eigen veiligheid krijgt u een wetsuit, reddingsvest en helm aan.

De Churchill River is ook dé plek om in de zomer te kajakken tussen de honderden beloega’s, ook wel witte walvissen genoemd. Een ervaring die u nooit meer vergeet!

Een andere mogelijkheid is om te kajakken tussen de ijsschotsen eind mei en juni in Nunavut, noord Baffin Island.

Paardrijden

Paardrijden

Op een ranch

In het pittoreske dal van Saskatchewan River Valley  ligt de veeboerderij La Reata Ranch. Hier kunt u bijvoorbeeld uw eigen paard kammen en er vervolgens op rijden in de prachtige heuvels.

Hiking in Nahanni River National Park

Hiking

Prachtige landschappen

Natuurlijk: ook in Midden en  Noord Canada kunt u fantastische wandelingen maken, met gidsen of zonder. Zo zijn dit bijvoorbeeld de beste hikes in de Northwest Territories:

  • South Loop in het Wood Buffalo National Park
  • Virginia Falls in het Nahanni National Park Reserve
  • Lady Evelyn Falls in het Near Fort Providence Territorial Park
  • Ingraham Trail in Yellowknife
  • Canol Heritage Trail in Norman Wells

Of zoek hikes in Saskatchewan

Back To Top