fbpx Skip to content

Genieten van de natuur

Op een sportieve manier

Ontdek Oost Canada eens op een andere manier: op de fiets kunt u meer kilometers afleggen dan te voet en u ziet meer dan per camper. Of ga kajakken of raften. En skiën en snowboarden kunt u er uiteraard volop in de winter.

Hiking in Newfoundland

Wandelen

Prachtige routes te over

De eerste sportieve activiteit die te binnen schiet als je aan Oost Canada denkt, is toch wel wandelen. De overweldigende natuur leent zich er bij uitstek voor. In alle parken zijn legio wandelroutes te vinden: van een paar honderd meter tot vele kilometers tot wandelingen van een paar dagen.

We noemen een paar wandelgebieden bij uitstek:

  • Algonquin Provincial Park: een van de oudste nationale parken van Canada zo’n 3 uur ten noorden van Toronto. U kunt er prachtig wandelen, maar ook fietsen, kajakken, vissen en zwemmen. U heeft best kans dat u hier zwarte beren, wapiti’s en elanden kunt zien.
  • Gros Morne National Park in Newfoundland: prachtig natuurgebied waar nog weinig toeristen te vinden zijn. Het park heeft bijzondere rotsformaties en staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst.
  • Cape Breton Highlands in Nova Scotia: een van de mooiste parken van Oost Canada met geweldige uitzichten op de zee

Lees meer over de natuur in Oost Canada

Rafting canada

Rafting

Wild water

Misschien denkt u bij rafting eerder aan West Canada, maar ook in Oost Canada zijn verschillende snelstromende rivieren zeer geschikt voor deze activiteit. De meeste tours zijn beschikbaar tussen eind mei en half september. Voor uw eigen veiligheid krijgt u een wetsuit, reddingsvest en helm aan.

Raften kunt u bijvoorbeeld doen op de Ottawa River, St Lawrence River of in het Alconquin Provincial Park.

Fietsen op het schiereiland Cape Breton

Fietsen

Quebec en Montreal

Canada heeft de ultieme fietsroute: de Great Trail voert u over maar liefst 24.000 km volledig autovrij van kust tot kust. Overigens is dit ook een route voor wandelaars en kanovaarders. Nou is zo’n lange route waarschijnlijk wat veel gevraagd, zeker als u met een camper reist. Maar fietsen kunt u in Canada dus wel! Een fietshelm is wel verplicht.

Huur bijvoorbeeld fietsen in:

  • Quebec stad
  • De Eastern Townships ten zuiden van Montreal: bijvoorbeeld een ronde van 10 km om het meer van Bromont
  • Montreal: bijvoorbeeld het fietspad langs het kanaal Lachine
  • Op het schiereiland Cape Breton in Nova Scotia waar een van de 10 mooiste fietsroutes ter wereld loopt

Meer fietsroutes vindt u hier.

Winter in Quebec

In de Canadese winter

Skiën en snowboarden

Skiën in Canada kan een uitstekend alternatief voor Oostenrijk of Frankrijk. Het is namelijk helemaal niet zo duur als u wellicht zou denken! U kunt een hele dag rijden naar Oostenrijk of zuid Frankrijk. Maar in 8 uur kunt u ook in Oost Canada  zijn met meters dikke sneeuw en geen lange wachtrijen voor de liften… Er zijn maar liefst 1.459 km aan skipistes en 467 skiliften!

De belangrijkste skigebieden zijn:

  • Mont Tremblant: hier vindt u 79 km piste en 11 liften tot 875 m hoogte.
  • Mont Saint-Sauveur: een kleiner gebied met 38 km piste en 7 liften.

Maar er zijn zoveel meer skigebieden. Bekijk ze allemaal.

Ijshockey Canada

Andere sportieve activiteiten

Ijshockey en kajakken

Canada is natuurlijk bij uitstek een ijshockeyland. Misschien geen sport om zelf te beoefenen, maar misschien is het wel een leuk idee om naar een wedstrijd te gaan kijken.

Kajakken kunt u tijdens uw camperreis op veel plekken doen. Het is een geliefde bezigheid op een van de vele prachtige meren. Of kies een boomtoppenparcours uit of ga paardrijden op een ranch.

Back To Top