Skip to content

Beer, eland, wolf en nog veel meer

De dieren in oost Canada

Naast de overweldigende natuur zijn ook de dieren voor de meeste mensen een reden om naar Oost Canada te gaan. De kans om een beer of eland te zien, maakt elke dag weer spannend. Welke dieren zijn er eigenlijk in Oost Canada?

Zwarte beer

Beren

Zwarte beren en grizzlies

De zwarte beer komt het meest voor in Canada. Deze kan zwart zijn, maar ook donker- en lichtbruin en zelfs wit. Wat dat betreft is de term zwarte beer wat misleidend. In veel kleinere aantallen komt daarna de bruine beer, waar de grizzly beer onder valt. Een bruine beer heeft een schouderbolling achter de rug, een zwarte beer niet. Verder heeft de bruine beer kortere ronde oren en een andere vorm van de kop. Tenslotte vind je de ijsbeer in de meer afgelegen Arctische gebieden in Canada.

Een beer lijkt aaibaar, zeker de kleintjes, maar is dat zeker niet! Een beer is een wild en gevaarlijk dier. Blijf daarom op gepaste afstand. Lees meer tips over hoe een conflict met een beer te vermijden.

Eland

Hertensoorten

Eland en kariboe

De eland (of moose) is een zeer grote hertensoort met een opmerkelijke snuit. De poten zijn lang, waardoor hij in de diepe sneeuw kan lopen. Volwassen mannetjes (stieren) hebben een baard en een gewei. Dat gewei wordt tussen december en maart afgeworpen.

Rendieren (kariboes) zijn vooral in de noordelijke gebieden te vinden. Bij de rendieren dragen zowel de mannetjes als de vrouwtjes een gewei. Het dier staat afgebeeld op het Canadese kwartje. Ze komen vooral voor in Newfoundland, Labrador en Quebec.

Bultrug walvis

Zeedieren

Walvis en zeehond

De walvis komt voor aan de west- en oostkust. De beste plek in Oost Canada om ze te zien is de St. Lawrence rivier. Hier komt veel kril voor dat als voedsel geldt voor verschillende soorten walvissen, zoals vinvissen en beluga’s.

Maar ook zeehonden en zee-otters kunt u zeker spotten. Helaas wordt er nog steeds actief op zeehonden gejaagd in Canada. Zee-otters ziet u waarschijnlijk in groepjes met elkaar spelen in het water.

Zee-otter

Nog veel meer dieren in Oost Canada

Wolven en otters

Er leven nog veel meer diersoorten in Oost Canada, zoals verschillende soorten eekhoorns, die u zeker zult zien. En u kunt onder meer ook wolven, coyotes, dikhoornschapen, berggeiten, poema’s, lemmings en zee-arenden zien.

Back To Top