fbpx Ga naar hoofdinhoud

Veel sneeuw en ijs in de winter

Beste reistijd is de zomer

West Canada heeft een lange winter. Maar Midden- en Noord Canada heeft dat helemaal! Van oktober tot en met mei is alles bedolven onder sneeuw en ijs. In het noorden kan de temperatuur dalen tot wel -27 graden Celsius in de winter. Wat is dan de beste reistijd voor Midden- en Noord Canada? Dat ligt natuurlijk ook aan uw reisdoel. Als dat de sneeuw is en bijvoorbeeld het Noorderlicht, is dat het najaar en de winter. In de zomer wordt het er tussen de 10 en 25 graden. In het zuiden van de provincies wordt het dan zo’n 5 graden warmer.

Saskatchewan

Beste reistijd zomer

Lang licht

Saskatchewan is met 2.000 tot 2.500 zonuren de meest zonnige provincie van Canada. De zomer tussen juni en september is voor deze provincies de meest zonzekere tijd. De lange dagen (in het noorden wordt het eigenlijk helemaal niet donker…) zijn natuurlijk ideaal om veel buitenactiviteiten te ondernemen.

Let wel op in het noorden: hier kan ook in de zomer het weer snel omslaan. Het is verstandig daar goed op voorbereid te zijn.

IJsberen in Churchill
Noorderlicht

Beste reistijd winter

Ijsberen en ijsvissen

Als u juist voor de sneeuw naar Canada gaat, is de periode tussen november en maart de beste reistijd. Tussen eind september en midden november kunt u in Churchill de ijsberen zien. Maar liefst 1200 ijsberen migreren dan richting Hudson Bay om te wachten op het ijs, waar ze op zeehonden kunnen jagen. Of ga een tocht maken met husky’s, een unieke ervaring! Ook ijsvissen is een optie. Canadezen blijven niet binnen zitten in de lange winter, maar gaan juist naar buiten om van de prachtige natuur te genieten!

Tussen oktober en maart is de beste tijd om het Noorderlicht te zien, maar ook in september en april is er een kans dat u het ziet. Door de ligging van Canada onder de Poolcirkel waar het magnetisch veld het sterkst is, is met name in het noorden vrijwel overal het licht te zien. Doordat er heel weinig lichtvervuiling is in deze gebieden, is het verschijnsel heel goed te zien. De Inuit waren er vroeger van overtuigd dat het Noorderlicht de geest was van dieren waarop gejaagd was. Anderen geloofden dat het de lantaarns waren van demonen die jaagden op verloren zielen.

winter in Canada

Klimaatcijfers

Het weer in Canada

Back To Top