Skip to content

Met kinderen naar oost Canada

Bonjour kids!

Gaat u met kinderen naar Oost Canada? Het land is met zijn prachtige meren, rijke flora en fauna, de ruimte en de vele buitenactiviteiten een ideale bestemming voor mensen met kinderen. Kamperen is vaak een groot succes vanwege de ‘fire pits’ die overal staan. Welk kind vindt het nou niet leuk om een kampvuur te maken en marshmallows te roosteren? Bijna alle kinderen vinden het reizen in Canada fantastisch.

Kamperen met kinderen

Maak het haalbaar

Hulp bij uw planning

U komt niet elk jaar in Canada, het is dan verleidelijk om veel te gaan zien en doen in de relatief korte tijd die u heeft. Maar stel dat u bijvoorbeeld in 2 weken van Toronto naar Nova Scotia wilt rijden en weer terug. Dan beleven de meeste kinderen er weinig plezier aan als ze zo lang in de camper moeten zitten. Wij helpen u graag met het maken van een haalbare planning die het voor alle reisgenoten aantrekkelijk maakt. Na boeking ontvangt u bovendien gedetailleerde routes op maat met afstanden, bezienswaardigheden (ook voor de kinderen) en tips.

Kamperen met kinderen in Canada

Westerse voorzieningen

Jonge kinderen

In de meeste restaurants zijn kinderen welkom en wordt er vaak een speciaal kindermenu aangeboden, hoewel u bij duurdere gelegenheden beter wel even van tevoren kunt bellen. Grote warenhuizen, musea e.d. beschikken meestal over een ruimte waar baby’s gevoed en verschoond kunnen worden. Ouders met kleine kinderen kunnen gebruik maken van kortingen op vliegtickets, trein-, bus- en bootkaartjes.

In de auto zijn kinderen jonger dan 7 jaar verplicht in een autostoeltje te zitten. Bij bijna alle camperverhuurders kan een autostoeltje gereserveerd worden. Dit is echter niet bij alle verhuurders gratis en het is niet mogelijk bij alle typen campers. Vraag ernaar bij de aanvraag van uw reisvoorstel.

Maak u verder niet te druk over wat u meeneemt. Canada is een westers land waarin het aanbod aan producten vergelijkbaar is aan Nederland. Luiers, babymelkpoeder, potjes babyvoeding en dergelijke zijn goed verkrijgbaar al zal u soms tijdelijk moeten overstappen op een ander merk.

Klimparcours Edmonton

Wat te doen in Oost Canada

Met kinderen

De vele buitenactiviteiten, het spotten van dieren, leuke musea en kindvriendelijke horeca maken Oost Canada tot een ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Een paar tips:

  • Bushwandelingen, paardrijden en andere sportieve activiteiten
  • Leren door zelf te doen in musea in bijvoorbeeld Ottawa of Montréal
  • Kanoën op een van de vele meren
  • Heel dicht bij de Niagara Falls komen in een bootje; de Entertainment Zone zal de kinderen ook zeker bevallen daar…
  • Breng een bezoek aan Centreville Toronto, een pretpark voor kleinere kinderen
  • Bezoek Parc Omega in Quebec, een safaripark met de dieren van Oost Canada
  • Liever het echte werk? Ga dan naar Canada’s Wonderland in Vaughan!
  • Stoere boomtoppenparcours zijn op diverse plekken te vinden

Wij helpen u graag bij het plannen van uw reis en geven u tips voor kinderactiviteiten in uw persoonlijke route die u ontvangt na boeking.

Lees ook onze tips voor uw reis met kinderen in West Canada!

Back To Top