fbpx Skip to content

Genieten van de natuur

Op een sportieve manier

Ontdek West Canada eens op een andere manier: op de fiets kunt u meer kilometers afleggen dan te voet en u ziet meer dan per camper. Of ga kajakken of raften. En skiën en snowboarden kunt u er uiteraard volop in de winter.

McIntyre Bluff Oliver wandeling

Wandelen

Prachtige routes te over

De eerste sportieve activiteit die te binnen schiet als je aan West Canada denkt, is toch wel wandelen. De overweldigende natuur leent zich er bij uitstek voor. In alle parken zijn legio wandelroutes te vinden: van een paar honderd meter tot vele kilometers tot wandelingen van een paar dagen.

We noemen een paar wandelgebieden bij uitstek:

  • Banff National Park: biedt maar liefst 1.600 km aan wandelroutes.
  • Jasper National Park: ook goed voor zo’n 1.000 km aan ’trails’. Veel van deze paden werden vroeger gebruikt als handelsroutes van indianen en pelshandelaren.
  • Revelstoke National Park: kleiner en dus minder druk van de Banff en Jasper parken.
  • Pacific Rim National Park: een prachtig grillig kustgebied op Vancouver Island met daarachter een enorm regenwoud.

Lees meer over de natuur in West Canada

Fietsen in Canada

De beste routes

Fietsen

Canada heeft de ultieme fietsroute: de Great Trail voert u over maar liefst 24.000 km volledig autovrij van kust tot kust. Overigens is dit ook een route voor wandelaars en kanovaarders. Nou is zo’n lange route waarschijnlijk wat veel gevraagd, zeker als u met een camper reist. Maar fietsen kunt u in Canada dus wel! Een fietshelm is wel verplicht.

Huur bijvoorbeeld fietsen in:

  • Vancouver en Stanley Park
  • Myra Canyon: 22 km over een oud spoor en 18 spoorbruggen, een mooie ervaring!
  • Vancouver Island

Meer fietsroutes vindt u hier.

Canada skiën

In de Canadese winter

Skiën en snowboarden

Skiën in Canada kan een uitstekend alternatief voor Oostenrijk of Frankrijk. Het is namelijk helemaal niet zo duur als u wellicht zou denken! U kunt een hele dag rijden naar Oostenrijk of zuid Frankrijk. Maar in 10 uur kunt u ook in de Rocky Mountains zijn met meters dikke sneeuw en geen lange wachtrijen voor de liften…

De belangrijkste skigebieden zijn:

  • Whistler: in 2010 vonden hier de Olympische winterspelen plaats. Nu is het het grootste skigebied met gondels en skiliften naar Whistler en Blackcomb Mountain. Whistler zelf is een gezellig skidorp met veel restaurants en bars met verwarmd terras.
  • Banff en Lake Louise: Banff heeft geen eigen skigebied maar u kunt gratis met de shuttlebus naar de prachtige skigebieden Lake Louise, Banff – Sunshine Village en Mount Norquay. Ook hier: korte wachtrijen bij de liften!
Ijshockey Canada

Andere sportieve activiteiten

Ijshockey en kajakken

Canada is natuurlijk bij uitstek een ijshockeyland. Misschien geen sport om zelf te beoefenen, maar misschien is het wel een leuk idee om naar een wedstrijd te gaan kijken.

Kajakken kunt u tijdens uw camperreis op veel plekken doen. Het is een geliefde bezigheid op een van de vele prachtige blauwe meren. Of kies een boomtoppenparcours uit of ga paardrijden op een ranch.

Back To Top