fbpx Skip to content

Een avontuurlijke reis

Op zoek naar een uitdaging?

Als u van een adrenalinekick houdt, zijn daar in West Canada meer dan genoeg mogelijkheden voor. In de bergen, op wilde rivieren, aan een parachute of met een touw om uw benen naar beneden springen, het kan allemaal. Wij doen het u helaas meestal niet na, maar we geven u graag een aantal tips voor waar u zoal terecht kunt.

Rafting Canada

Raften

Wild water

Verschillende snelstromende rivieren in West Canada maken deze uitermate geschikt voor rafting. De meeste tours zijn beschikbaar tussen eind mei en half september. Voor uw eigen veiligheid krijgt u een wetsuit, reddingsvest en helm aan.

Raften kunt u bijvoorbeeld doen bij Lake Louise, Squamish (boven Vancouver), Banff, Clearwater en Golden.

Bungee jumping Whistler

Voor de stevige maag

Bungyjumpen

Tientallen meters naar beneden storten met enkel een touw om je benen is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor de avonturiers met een stevige maag zijn er in West Canada diverse prachtige plekken voor deze adrenalinestoot. Zoals boven de Cheakamus River bij Whistler. Of op Vancouver Island boven de Nanaimo River, waar u op zes verschillende manieren kunt bungee jumpen.

Goed gezekerd

Bergbeklimmen

Houdt u van klimmen? Probeer dan Via Ferrata in Banff National Park en geniet van uitzichten die weinig toeristen zien. Via Ferrata is Italiaans en betekent  ‘ijzeren weg’. U wordt gezekerd aan stalen kabel en gaat onder leiding van een ervaren gids langs ladders en hangbruggen.

Maar ook in Jasper kunt u fantastisch klimmen: van de Icefields Parkway tot het ruige gebied van de McBride. U kunt hier ijsklimmen, spectaculair bergbeklimmen en fantastische skitochten maken.

Wilt u helemaal extreem gaan? Dan is Kluane National Park in Yukon de aangewezen plek. In dit park liggen de hoogste bergtoppen van Noord Amerika. Er zijn meer dan 2000 kleinere en grotere gletsjers.

Klimmen in Banff National Park
Skydive Kelowna

Vanuit de lucht

Skydiven

Iets minder rustig dan in een luchtballon, maar een fantastische manier om West Canada vanuit de lucht te zien: aan een parachute naar beneden zoeven. In Vancouver kan het bijvoorbeeld of in het noorden van British Columbia,  bij Prince George. Maar ook in de Okanagan Valley, Calgary en Banff kunt u terecht voor een prachtige sprong.

Back To Top