Skip to content

Afhankelijk van uw plannen

Een camperreis door Midden- en Noord Canada? Natuurlijk is een camper de perfecte manier om vakantie te vieren. Alles bij de hand en volop vrijheid. Onderweg geniet u van een picknick met een lekker drankje uit uw eigen koelkast. En aan het eind van de dag zet u uw campervan of motorhome neer op de mooiste plekken in de natuur. U hoeft niet elke dag naar een hotel of restaurant te zoeken, maar kookt gezellig in uw camper.

Maar eerlijk is eerlijk: het hangt er wel vanaf wat uw plannen zijn. De Northwest territories hebben een goed wegennetwerk maar in Nunavut bijvoorbeeld zijn er nauwelijks wegen. Een bezoek aan deze streek kan alleen met excursies en accommodaties. Houd er rekening mee dat dit een kostbare aangelegenheid is. Ook het eten is een stuk duurder dan in de rest van het land.

Waar te huur

In Midden- en Noord Canada zijn er minder locaties van waaruit u een camper kunt huren van in West of Oost Canada. Het Noorden zult u waarschijnlijk verkennen vanuit Whitehorse en het Midden vanuit Edmonton. Niet alle verhuurders zijn gevestigd in alle locaties. Vrijwel altijd betaalt u een toeslag wanneer u de camper in de ene locatie ophaalt en in de andere locatie inlevert.

Let vooral in deze delen van Canada goed op voor wilde dieren op de weg. Het goede nieuws is wel dat het in Noord Canada in de zomer bijna 24 uur per dag licht is. Dus het zicht is dan optimaal.

Back To Top