Skip to content

Tips voor uw reis in West Canada

Inspiratie voor uw route

Voor de meeste mensen bepaalt West Canada het beeld dat ze van Canada hebben: besneeuwde bergtoppen, gletsjers, blauwe bergmeren, eindeloze groene bossen, beren, elanden en walvissen. Voor uw inspiratie vindt u hieronder tips voor de grootste trekpleisters in de provincies en territoria van West Canada overzichtelijk op een rijtje. En als u ongeveer weet waar uw camperreis gaat beginnen en eindigen, vind dan de camper van uw keuze.

Britsh Columbia

Uiteenlopende natuur

De provincie British Columbia (BC) heeft een zeer uiteenlopende natuur. Van de magnifieke Rocky Mountains tot prachtige blauwe bergmeren, gletsjers, ruige kustlijnen en groene bossen.

De landschappen leveren dan ook meer dan genoeg inspiratie op voor uw reis!

 • Okanagan Valley: prachtig wijngebied met een heerlijk klimaat. Het is een van de weinige gebieden waar vanwege het klimaat ratelslangen voorkomen.
 • Revelstoke National Park: de Meadows in the Sky Parkway is de belangrijkste weg in dit niet al te grote nationale park, waar u meerdere mooie uitzichtspunten vindt.
 • Glacier National Park: hier vindt u maar liefst 127 gletsjers. Er zijn veel mooie wandelroutes in dit park.
 • Yoho National Park: Emerald Lake is het grootste meer van de 61 meren en vijvers die u hier vindt. Er loopt een makkelijke wandelroute van 5 km rondom het meer.
 • Wells Gray Provincial Park: ook wel het watervalpark genoemd vanwege de 250 watervallen in alle soorten en maten. De prachtige Helmcken Falls  zijn met 141 m de hoogste van Canada.
 • Vancouver Island: hoewel er op het eiland zelf genoeg moois te zien is qua natuur, wordt Vancouver Island vooral bezocht voor de zee en de ruige kustlijnen. In Tofino vindt in maart en april de grootste walvismigratie ter wereld plaats. Het stadje is daarnaast uitgeroepen tot beste surfspot van Noord-Amerika.

Alberta

Banff en Jasper

Verreweg de bekendste en meest bezochte nationale parken van West Canada zijn Banff en Jasper. Beide liggen in de provincie Alberta. Een van de mooiste wegen ter wereld, de Icefields Parkway, loopt er dwars doorheen. Laat u inspireren door deze mooie plekken:

 • Lake Louise: door National Geographic uitgeroepen tot 1 van de 10 mooiste plekken op aarde.
 • Moraine Lake: bekend als ‘valley of the ten peaks’, wordt omringd door 3.000 meter hoge bergtoppen.
 • Banff zelf is toeristisch, maar zeker leuk om doorheen te lopen en te gaan eten in een van de restaurants.
 • Johnston Canyon: druk, maar prachtig om door de kloof langs de lichtblauwe rivier te lopen.
 • Peyto Lake: bijzonder mooi meer met een haast onechte blauwe kleur, prachtige ligging.
 • Athabasca gletsjer: een van de belangrijkste uitlopers van het Columbia Icefield in de Rocky Mountains.
 • Maligne Canyon: de kalkstenen wanden van deze kloof zijn op sommige plekken meer dan 50 meter diep. Duizelingwekkend als je hoogtevrees hebt…
 • Athabasca Falls en Sunwapta Falls: absoluut een stop waard, deze ruige watervallen.
Dawson City Yukon
Yukon

Yukon

Ongerepte schoonheid

Het territorium Yukon is het meest noordwestelijk deelgebied van Canada. Het grenst aan Alaska en is van een bijzondere ongerepte schoonheid. Het is zeer dunbevolkt en er leven meer dieren dan mensen. Dorpjes bestaan vaak maar uit één gebouw. Hier reist u echt in de ‘middle of nowhere’. Vanaf de eerste week van september heeft u kans om het Noorderlicht te zien! Dit zijn de hoogtepunten van Yukon:

 • Whitehorse: de enige en grootste stad van Yukon en de uitvalsbasis voor uw reis door dit ruige gebied.
 • Top of the World Highway: deze 127 km lange weg is een van de meest noordelijke wegen ter wereld en verbindt Yukon met Alaska. De weg is grotendeels onverhard, dus wel even checken of het is toegestaan met de camper…
 • Dawson City: eind 19e eeuw een grote stad door de goudkoorts, nu vooral een plaats met historie waar je je echt even terug in de tijd waant.
 • Ivvavik National Park: bekend vanwege de duizenden kariboe’s die hier leven en de sensationele raftmogelijkheden.
 • Vuntut National Park: een afgelegen Arctisch gebied dat niet via de weg bereikbaar is, jacht- en leefgebied van de traditionele Vuntut Gwich’in bevolking.
Totempaal

Meer tips voor West Canada?

Zoveels moois te zien

Op zoek naar meer tips en inspiratie voor uw reis door West Canada?

Lees dan verder over de prachtige natuur in West Canada

Yellowstone National Park

Route combineren

Met West Amerika

Al vaker in West Canada geweest? Of wilt u meer uit uw reis halen? Combineer dan uw camperreis in West Canada met een reis door West Amerika! We geven u een paar opties:

 • Start in Vancouver – verken Vancouver Island – bezoek Seattle, Olympic Peninsula en Portland – bewonder het unieke Yellowstone National Park – eindig in de Rocky Mountains en Calgary
 • Start in San Francisco – verken Yosemite National Park – bezoek de staten Oregon en Washington – rijd door naar Vancouver en maak een reis door British Columbia – eindig in Seattle

Let op: als u een camper haalt in Canada, moet deze ook weer worden ingeleverd in Canada. En als u een camper haalt in Amerika, brengt u deze ook weer terug in Amerika. Dat hoeft echter niet in dezelfde locatie te zijn.

Bekijk onze tips voor een reis in West Amerika!

Back To Top