fbpx Skip to content

U kunt in West Canada uw camper in de ene plaats ophalen en in een andere plaats inleveren. Zo hoeft u geen rondreis te maken als u beperkt de tijd heeft. Tussen Vancouver en Calgary kunt u een camperreis via de noord- en zuidkant maken. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis via de zuidkant op een rijtje. De route via de noordkant vindt u hier.

Nadat u bij Campers Canada heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen en gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van andere klanten.

Vancouver

Vancouver: nog even zonder camper

Gastown

Voordat u de camper haalt, is het zeker aan te raden Vancouver stad te verkennen. De stad staat bekend om haar hoge levenskwaliteit. Het is een van de leukste steden van Canada. Beroemde bezienswaardigheden zijn Stanley Park met zijn totempalen, Granville Island, de historische wijk Gastown en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn.

Okanagan Valley: start van de route

Vanuit Vancouver rijdt u oostwaarts richting de Okanagan Valley, een van de wijngebieden van Canada. De beschutting van de bergen aan beide kanten zorgt voor een steppeklimaat in de valei. Voor Canadese begrippen levert dat warme zomers en milde winters op. Het regent er weinig. Het is ook een van de weinige gebieden waar ratelslangen voorkomen. U ziet er veel fruitbomen en fruitstalletjes langs de weg.

Wij vonden dit een erg mooi gebied om doorheen te rijden en te stoppen voor een paar wandelingen. U rijdt langs vele meren die slechts door een smalle strook van rotsstenen of groen gescheiden zijn van de weg. Het Okanagan meer is enorm groot en uitgestrekt. Er is genoeg te doen en zien in de vallei en er zijn campings zat.

Okanagan Valley

Revelstoke en Glacier National Park

Revelstoke is een echt treinstadje. De kilometerslange goederentreinen zie en hoor je overal. Mount Revelstoke National Park is niet heel groot voor een nationaal park, maar de Meadows in the Sky Parkway die door het park loopt, is zeker de moeite waard. Langs deze weg liggen verschillende uitkijkpunten en u kunt er meerdere (korte) wandelingen maken. Het is 9 maanden lang winter in het park, maar in juli en augustus staan op de bergweiden op de top ontelbaar veel bloemen in bloei. Een prachtig gezicht!

Na de prachtige Albert Canyon rijdt u vanuit Revelstoke zo Glacier National Park in. Er zijn maar liefst 137 gletsjers in het park, die ver in het dal uitlopen. U kunt er korte wandelingen maken. Of loop de Great Glacier Trail van 6,4 km retour.  Of de Balu Pass Trail van 12,8 km. Een pittige wandeling met steile lawinehellingen die uitkijkt over de gletsjers, ijsvelden en bergtoppen. In augustus staan er vele wilde bloemen in bloei.

Revelstoke National Park

Banff National Park

Banff Pinnacles

Natuurlijk gaat u ook naar Banff National Park, een van de meest bekende parken van Canada. Voordat u Banff binnenrijdt, komt u eerst langs Yoho National Park in de Canadese Rocky Mountains. U vindt er 61 meren en vijvers, maar Emerald Lake is veruit het grootste en meest bezochte. Maak er een mooie rondwandeling langs het meer met prachtige uitzichten.

Banff National Park heeft een aantal must-sees zoals Lake Louise, Moraine Lake, de Johnston Canyon en Peyto Lake. Het zijn druk bezochte plekken, maar dat is niet voor niks… Ook het plaatsje Banff zelf is leuk om te bezoeken, evenals Lake Minnewanka.

Calgary Stampede

Calgary

Calgary is een van de grootste steden van West Canada en bij de meesten bekend van de Olympische Winterspelen van 1988. De locaties van de Spelen zijn leuk om te bezoeken. En als u er toevallig in juli bent, sla dan zeker niet de Calgary Stampede over in de eerste helft van de maand. Dit tiendaagse wildwestfestival met rodeo, veemarkten en shows is uniek om mee te maken. Verder zijn er mooie parken, een historisch dorp waarin u teruggaat in de tijd naar 1900, een dierentuin en de 191 m hoge Calgary Tower. Genoeg te zien en doen om uw vakantie zonder camper af te sluiten!

Welke camper: suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden campervans van Escape. Heeft u een wat ruimer budget dan is een bestelbuscamper met toilet/douche én airco van CanaDream of Fraserway een hele goede keuze.

Voor gezinnen zijn er de truckcampers en motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Fraserway truck camper
CanaDream Deluxe Van Conversion DVC

Minimaal 2 weken

Wij raden u aan minimaal twee weken uit te trekken voor de zuidroute van Vancouver naar Calgary, en dan exclusief Vancouver stad zelf. Vergis u niet in de afstanden en wat er allemaal te zien en doen is.

Vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis vanuit Vancouver naar Calgary? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top