fbpx Skip to content

Om u goed op uw reis voor te bereiden, geven we hieronder een aantal handige tips. Meer tips? Kijk dan hier.

Paspoort

Uw paspoort moet minimaal tot de dag na vertrek uit Canada geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig en kunnen niet meereizen op het paspoort van de ouders. En als u onderweg een stopover doet in de Verenigde Staten of IJsland bijvoorbeeld kunnen er per land weer andere geldigheidstermijnen voor het paspoort zijn.

Visum

Canada heeft een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) systeem. Hiermee wordt vastgesteld of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar Canada mogen reizen. Een ESTA is een verplicht reisdocument als u naar Canada gaat.

Andere stekker

De netspanning in Canada bedraagt 120 V, 60 Hz wisselstroom. U heeft dus een spanningsomvormer nodig. Omdat we in Nederland 230 V gebruiken, werkt bijvoorbeeld een  föhn niet optimaal. Daarnaast heeft u ook een reisstekker nodig omdat de stopcontacten anders zijn. In Canada worden stopcontacten type A en B gebruikt. Een omvormer is soms inbegrepen bij uw camper, een reisstekker nooit.

Handige apps

Er zijn diverse apps (zowel voor Iphone/iPad als voor Android apparaten) die handig zijn bij de voorbereiding van uw reis, maar vooral voor onderweg. Bekijk onze lijst met aanbevolen apps.
Daarnaast hebben veel verhuurders ook hun eigen app met allerlei handige informatie voor onderweg. Welke app dat is, staat in uw persoonlijke, online dossier als u bij ons een camper huurt.

Heeft u een handige app gedownload? Vertel het ons! Dan zetten we deze in de app-lijst erbij.

Back To Top