fbpx Ga naar hoofdinhoud

Om u goed op uw reis voor te bereiden, geven we hieronder een aantal handige tips. Meer tips? Kijk dan hier.

Paspoort

Uw paspoort moet minimaal tot de dag na vertrek uit Canada geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig en kunnen niet meereizen op het paspoort van de ouders. En als u onderweg een stopover doet in de Verenigde Staten of IJsland bijvoorbeeld kunnen er per land weer andere geldigheidstermijnen voor het paspoort zijn.

Visum

Canada heeft een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) systeem. Hiermee wordt vastgesteld of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar Canada mogen reizen. Een ESTA is een verplicht reisdocument als u naar Canada gaat.

Andere stekker

De netspanning in Canada bedraagt 120 V, 60 Hz wisselstroom. U heeft dus een spanningsomvormer nodig. Omdat we in Nederland 230 V gebruiken, werkt bijvoorbeeld een  föhn niet optimaal. Daarnaast heeft u ook een reisstekker nodig omdat de stopcontacten anders zijn. In Canada worden stopcontacten type A en B gebruikt. Een omvormer is soms inbegrepen bij uw camper, een reisstekker nooit.

Handige apps

De volgende apps (zowel voor Iphone/iPad als voor Android apparaten) zijn handig bij de voorbereiding van uw reis, maar vooral voor onderweg:

  • Here: een gratis navigatie-app, waarmee u vooraf de kaarten kunt downloaden van de gebieden waar u naartoe gaat. U heeft dus geen data nodig onderweg en verdwaalt nooit meer.
  • Free wifi finder: deze app laat u zien waar de dichtstbijzijnde wifi hotspot te vinden is. En daarvoor hoeft u niet online te zijn.
  • TripAdvisor: handig om onderweg te lezen over de leukste activiteiten tijdens uw reis. Excursies zijn best prijzig in Canada, dus het is best handig om eerst te lezen wat anderen ervan vonden.
  • CityMaps2Go: hiermee kunt u kaarten downloaden van de steden waar u naar toe gaat. Zo kunt u ter plekke makkelijk navigeren zonder dat u data nodig heeft. Een vergelijkbare app is Maps.me.
  • Météo: altijd op de hoogte van het actuele weer in Canada met deze app.
  • Canada Facts: meer dan 100 feitjes over Canada in verschillende categorieën. Leuk ter lering en vermaak.
  • Edifica: uw eigen persoonlijke gids voor het ontdekken van meer dan 700 historische plekken in Canada.
  • Learn to camp: tips voor het kamperen in de nationale parken van Canada.

En daarnaast hebben veel verhuurders ook hun eigen app met allerlei handige informatie voor onderweg. Welke app dat is, staat in uw informatie als u bij ons een camper huurt.

Heeft u een handige app gedownload? Vertel het ons! Dan zetten we deze in de lijst erbij.

Back To Top