fbpx Skip to content

De meeste mensen die naar West Canada gaan, gaan daar niet alleen voor Vancouver Island heen. In de meeste gevallen combineert u dit met een ander traject. Vrijwel iedereen steekt met de ferry over vanaf het vasteland. Maar een watervliegtuig is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Evenals de nationale parken op het vasteland zijn de walvis- en berenexcursies op Vancouver Island natuurlijk ook een must-see. Maar het eiland biedt veel meer. U kunt er met gemak een week of langer verblijven.

Nadat u bij Campers Canada heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen en gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van andere klanten. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een camperreis op Vancouver Island op een rijtje.

 

Bekijk de video van Vancouver Island! –>

ferry

Nanaimo of Victoria: start van de route

De meeste mensen steken over met de ferry vanuit Horseshoe Bay naar Nanaimo aan de Oostkust van Vancouver Island. Nanaimo is een van de oudste steden van British Columbia en is veel meer dan alleen de haven waar je aankomt. Met een prachtige laguna, eilanden, musea en wandelroutes kun je je er prima een hele tijd vermaken.

Maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om met de ferry aan te komen bij Victoria in het zuiden. En ook daar is genoeg te zien en doen voor minimaal een dag of langer. Victoria is de hoofdstad van British Columbia. De stad beschikt over een van de mooiste havens ter wereld. Verder zijn er de statige koloniale parlementsgebouwen, de prachtig onderhouden botanische tuinen Butchart Gardens en het Royal BC Museum met IMAX theater.

Campbell River

Veel toeristen komen naar Campbell River in het noorden van het eiland om orka’s, walvissen en beren te zien. Vanuit Campbell River vertrekken verschillende wildlife tours. Verder is het de perfecte locatie om te sportvissen en zalmen te zien. Of ga naar Strathcona Provincial Park, de Discovery Islands (kans om grizzlyberen en orka’s te spotten!) of de gematigde regenwouden in het noorden en westen.

Net als in veel andere plaatsen op Vancouver Island staan er in Campbell River diverse totempalen. U vindt er ook de prachtige houtsnijwerken van de jaarlijkse wood carving wedstrijd. De beelden worden gemaakt met een kettingzaag!

Highway 4 naar Tofino

Via Highway 4 steekt u over naar de andere kant van het eiland. Een prachtige route om te rijden! Onderweg komt u diverse mooie plekken tegen om even te stoppen. Sla zeker Cathedral Cove in Mac Millan National Park niet over. Hier vindt u de laatste restanten van het oerbos dat vroeger het hele eiland bedekte. Er staan Douglas sparren die tot wel 800 jaar oud zijn! Stop zeker ook even bij Ellis Creek, direct aan de weg. De vele prachtige waterpoeltjes nodigen zeker uit tot een frisse duik. Leuke tip voor de lunch: het heerlijk warme Sproat Lake met een strand, picknickplaatsen en een camping.

Aan het eind van Highway 4 komt u aan bij Ucluelet en Tofino. Beide plaatsen zijn een uitvalsbasis voor walvissen- en berentours. De Wild Pacific Trail bij Ucluelet is een prachtige bos- en kustwandeling die vooral bij zonsondergang bijzonder mooi is. Tofino is een stuk toeristischer, maar Long Beach als meest populaire surflocatie van Canada, Tonquin Beach met prachtige zonsondergangen en het Whale Centre maken het zeker de moeite waard.

Welke camper: suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden campervans van Escape. Heeft u een wat ruimer budget dan is een bestelbuscamper met toilet/douche én airco van CanaDream of Fraserway een hele goede keuze.

Voor gezinnen zijn er de truckcampers en motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Fraserway truck camper
CanaDream Deluxe Van Conversion DVC

Minimaal een week

Als u zelf met een camper rijdt, raden wij u aan minimaal een week uit te trekken voor Vancouver Island. Vergis u niet in de omvang van het eiland. Van oost naar west bijvoorbeeld rijdt er veel verkeer over een eenbaansweg heen en terug, waardoor u er langer over doet dan u denkt. Hetzelfde geldt voor de kustroute richting Campbell River en de weg naar het zuiden richting Victoria. Neem er de tijd voor: het eiland biedt te veel moois om erdoor heen te crossen…

Als u Vancouver Island met een georganiseerde tour wilt zien, is het verstandig dat vooraf te boeken. Maar ook een dagexcursie vanuit bijvoorbeeld Vancouver is natuurlijk mogelijk. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

Excursies regelen we ook voor u

watervliegtuig

Wilt u Vancouver Island liever georganiseerd zien omdat u weinig tijd heeft? We organiseren graag een tour voor u: wildlife zien, fietsen, kajakken, de cultuur van de Indianen, net wat u wilt. Ook bijvoorbeeld een vlucht met een watervliegtuig of een helikopter behoort tot de mogelijkheden.  Misschien wilt u vooral flexibel zijn en uw excursies ter plekke regelen. Maar voor veel klanten die hun reis graag plannen of wanneer het handig is dit vooraf te boeken vanwege het hoogseizoen, regelen we de excursies vooraf bij het boeken van de reis. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

Vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis op Vancouver Island? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top