fbpx Skip to content

Quebec is de grootste provincie van Canada en het grootste Franstalige gebied ter wereld met 7 mln inwoners. Net zoals in Ontario is het noorden van de provincie vrij ontoegankelijk en zult u waarschijnlijk in het zuiden gaan reizen. Waarschijnlijk zult u in Montréal aankomen met uw vlucht. Of misschien vliegt u op Toronto en combineert u Ontario en Quebec in één reis. Hieronder geven we u alvast wat inspiratie voor uw camperreis.

Nadat u bij Campers Canada heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen.

Montréal: nog even zonder camper

Montréal

Als uw reis hier start, is het zeker leuk om eerst de stad te verkennen en daarna de camper te gaan halen voor de start van uw camperroute door Quebec.

Montréal is de op een na grootste stad van Canada. Het ligt op de plek waar de St.-Lawrence- en de Ottawarivier samenkomen en de stad is erg overzichtelijk. De meest interessante buurten liggen tegen de zuidhelling van de Mont Royal – de 234 m hoge berg waaraan de stad zijn naam ontleent. Het netwerk van smalle klinkerstraatjes van Vieux Montréal ligt vlak aan het water. Het belangrijkste winkelgebied ligt iets noordelijker, aan de Rue Sainte-Catherine. Sla zeker niet de Underground City over: een 30 km groot gangencomplex van huizen, winkels, horecabedrijven, bioscopen en theaters dat onder de stad ligt.

De erg gezellige Frans aandoende stad heeft maar liefst 300 parken en tuinen, en 400 kerken. Die kunt u uiteraard niet allemaal bezoeken, maar bezoek zeker de Mary Queen of the World Cathedral, die een kopie is van de St. Pieter in Rome.

Laurentian bergen

Mont Tremblant

Het enorme gebied van de grens met Ontario tot Quebec stad biedt veel afwisseling. In het zuiden trekken de heuvelachtige landbouwgronden van de Appalachen en de roodgekleurde esdoornbossen in de herfst veel bezoekers. In het centrum van dit gebied vindt u de Laurentian bergen, een ongerept landschap van een miljard jaar oud vol meren en bergen, waar in de winter ook wordt geskied (Mont Tremblant). Trek zeker een dag uit voor een rondrit door dit mooie gebied.

Quebec City: Werelderfgoed

Quebec-stad is het hart van Frans Canada en een van de oudste steden op het Amerikaanse continent. Het ligt boven de St.-Lawrence-rivier op de kliffen van Cap Diamant. Er heerst een Parijse sfeer. Elk straatje is een kijkje waard en bijna iedereen spreekt er Frans. Het historische belang van de stad, de Europese sfeer en de architectuur hebben er zelfs toe bijgedragen dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat. Een bezoek zeker waard dus!

Quebec-stad is de enige ommuurde stad ten noorden van Mexico. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in één hoek van de stad, boven en onder de rotsen van Cap Diamant, terwijl de Citadel (een fort dat Quebec moest beschermen tegen een Amerikaanse aanval) daar bovenuit rijst. U kunt de stad makkelijk te voet verkennen. Zowel de Basse Ville als de ommuurde Haute Ville hebben veel winkels en restaurant. Kathedralen en het imposante hotel Fairmont Le Château Frontenac vindt u in de Bovenstad.

Quebec city

Lac-Saint-Jean

Lac-Saint-Jean is een oase van rust temidden van een rotsachtige, met sparren overdekte wildernis. Aan het meer liggen mooie dorpjes zoals Chambord, veehouderijen en warme zandstranden. In Dolbeau kunt u in juli het tiendaagse Western festival met rodeo’s en cowboys meemaken. Of bezoek Val-Jalbert, een historisch dorp en nu een openluchtmuseum met de krachtige Ouiatchouanwaterval.

Lac-Saint-Jean
Rocher Percé Gaspé

Schiereiland Gaspé

Het schiereiland Gaspé wordt in de volksmond La Gaspésie genoemd. Het strekt zich uit ten noorden van New Brunswick. De meest wilde natuur van Quebec vindt u hier. Hoe noordelijker u gaat, hoe dichter de dennenbossen. Het landschap wordt ruiger en rotsachtiger. In de 1300 m hoge Chic-Chocbergen kunt u heerlijk wandelen. De bekende doorboorde rots Rocher Percé is het resultaat van erosie en populair bij Canadese kunstenaars.

Welke camper: suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden campervans van Escape. Heeft u een wat ruimer budget dan is een bestelbuscamper met toilet/douche én airco van CanaDream of Fraserway een hele goede keuze.

Voor gezinnen zijn er de truckcampers en motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoons-uitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Fraserway truck camper
CanaDream Deluxe Van Conversion DVC

Minimaal 2 weken

Wij raden u aan minimaal twee weken uit te trekken voor een reis door de provincie Quebec. Vergis u niet in de afstanden en wat er allemaal te zien en doen is. Als u het schiereiland Gaspé wilt meenemen in uw route, kost het veel tijd om helemaal tot Rocher Percé te rijden. Maar het is absoluut de moeite waard!

Vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis in Quebec? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top