fbpx Skip to content

Het beste van oost Canada

Grootste trekpleisters op een rij

Voor de meeste mensen bepaalt West Canada het beeld dat ze van Canada hebben: besneeuwde bergtoppen, gletsjers, blauwe bergmeren, eindeloze groene bossen, beren, elanden en walvissen. Maar ook in Oost Canada vindt u meer dan genoeg moois om een prachtige reis te maken. Hier kunt u juist steden en prachtige natuur combineren! Voor uw inspiratie vindt u hieronder de grootste trekpleisters in de provincies en territoria van Oost Canada overzichtelijk op een rijtje. En als u ongeveer weet waar uw camperreis start en eindigt, vind dan de camper van uw keuze.

Ontario

Natuur- en stedenpracht

Ontario is een provincie van uitersten: van wereldsteden als Ottawa (de hoofdstad van Canada) en Toronto, tot de indrukwekkende Niagara Falls tot natuurgebieden met prachtige meren, bossen en dieren zoals elanden.

Ontario levert dan ook meer dan genoeg inspiratie op voor uw reis!

 • Ottawa: op zoek naar cultuur en historie? Dat vindt u in overvloed in de hoofdstad van Canada! Loop bijvoorbeeld langs de kade van het Rideau Canal dat op Werelderfgoedlijst staat, bekijk de prachtige parlementsgebouwen of bezoek een van vele musea. ’s Avonds kunt u op heel veel plekken terecht voor een heerlijk diner of entertainment.
 • Toronto: de grootste stad van Canada. Het is een wereldstad waar u uiteraard een scala aan evenementen, musea, restaurants, bars en activiteiten vindt. Maar de stad biedt ook toegang tot de wereldberoemde Niagara Falls en bossen en duizenden meren van Muskoka.
 • Niagara Falls: deze wereldberoemde enorme watervallen vormen de grens tussen Canada en de Verenigde Staten, maar vanuit Canada heeft u er het  beste zicht op. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het verval van de watervallen is niet groot, gemiddeld 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de watervallen passeert, maken ze zeer indrukwekkend. Wilt u de watervallen van dichterbij meemaken? Kijk dan op onze excursies-pagina.
 • Algonquin Provincial Park: in dit derde grootste park van Canada zijn werkelijk honderden meren waar u bijvoorbeeld kunt kanoën. De kans is groot dat u hier elanden tegenkomt! Maar er leven ook otters, vossen, beren en wasberen.

Quebec

Franse sferen

Quebec is de grootste provincie van Canada. Ook hier kunt u steden en natuur combineren. Montréal en Quebec City hebben een Franse en gezellige sfeer. Voor prachtige natuur kunt u terecht in Saquenay Fjord en Gaspé Peninsula.

 • Montréal: een erg gezellige Frans aandoende stad met 300 parken en tuinen, en 400 kerken. Die kunt u uiteraard niet allemaal bezoeken, maar bezoek zeker de Mary Queen of the World Cathedral, die een kopie is van de St. Pieter in Rome.
 • Quebec City: deze ommuurde stad doet echt Europees aan en heeft een erg gezellig centrum met overal leuke pleintjes, straatjes en terrassen.
 • Gaspé Peninsula: hier ligt het prachtige Gaspesie National Park. Een uitgestrekt natuurpark bestaande uit ruwe terreinen en een grote afwisseling in in vegetatie.

Newfoundland and Labrador

Vikingen en ijsbergen

Newfoundland and Labrador ligt zo ver naar het oosten dat de provincie zelfs zijn eigen tijdzone heeft. Dit is de regio van de ijsbergen, walvissen, Viking nederzettingen, wandelroutes en prachtige routes om te rijden. Dit zijn een paar van de hoogtepunten:

 • St.-John: de oudste en meest oostelijke stad van Noord-Amerika.
 • Bezoek de nederzettingen van de Vikingen, de eerste Europeanen die in Canada aan land kwamen
 • Gros Morne National Park: overweldigende natuur met door gletsjers gevormde fjorden.
Schotse sferen op Nova Scotia

Nova Scotia

Trots op Schotse erfenis

Nova Scotia is trots op zijn Schotse erfenis en dat is te merken in deze provincie. We raden u zeker aan om de volgende highlights te zien.

 • In het prachtig gerestaureerde Franse Fort Louisbourg gaat u terug in de tijd van de 18e eeuw, compleet met vele gekostumeerde gidsen. Old Own Lunenburg is net zo mooi gerestaureerd. Zeker ook een bezoek waard!
 • Schiereiland Cape Breton is uitermate geschikt voor een mooie fietsroute, een van de 10 mooiste ter wereld zelfs.
 • Halifax, de hoofdstad, heeft bijna meer pubs en clubs per hoofd van de bevolking dan de rest van Canada.
 • De prachtige kustroute Cabot Trail is zeker een must-do om te rijden. Of rijd de Ceilidh Trail en proef de Schotse nalatenschap in de enige whiskey distilleerderij van Canada.
Back To Top