fbpx Skip to content

Ontario is met maar liefst 2,5 mln km2 de op een na grootste provincie van Canada. Het noorden is slecht toegankelijk en er wonen weinig mensen. Het zuiden heeft veel meer vruchtbare streken waar veel meer mensen zich hebben gevestigd.

We zetten hieronder de highlights van Ontario voor uw camperreis op een rijtje. Nadat u bij Campers Canada heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen.

Eland Canada

Toronto: nog even zonder camper

Toronto

Als u Ontario wilt verkennen, vliegt u waarschijnlijk op Toronto. Voordat u de camper haalt, is het zeker aan te raden de stad te verkennen. Het is een van de meest dynamische steden van Noord-Amerika met bijna 6 mln inwoners. Bezoek allereerst de CN Tower, de beroemdste attractie van Toronto. Vanaf de top van dit 553 m hoge gebouw kunt u alvast bekijken wat u daarna gaat bezoeken. De haven ligt er vlakbij. Het is er plezierig en ontspannend en biedt voor iedereen wat wils: van activiteiten op het water, een schaatsbaan, ambachtswerkplaatsen tot restaurant en winkels. In het centrum vindt u diverse musea en de Art Gallery met een van de grootste kunstcollecties van Canada. En ook bijvoorbeeld Chinatown, Little Italy en Yorkville zijn leuk om te bezoeken.

Niagara Falls: een must see

Het gebulder van de waterval is al kilometers verderop te horen, maar wacht maar totdat u de enorme Niagara Falls voor het eerst ziet. Wij hebben het geluk gehad ze al meerdere keren te zien, maar het blijkt elke keer enorm indrukwekkend. Het zijn in feite twee watervallen: de Horseshoe Falls aan Canadese zijde (670 m breed en 57 m hoog) en de American Falls aan Amerikaanse zijde. U kunt dichtbij de watervallen komen met de Maid of the Mistboten. Of maak een wandeling beneden door de rotsige tunnels achter de Horseshoe Falls langs. Het geluid van het neerstortende water is hier oorverdovend!

Het stadje Niagara Falls is uiteraard befaamd vanwege de watervallen en ontvangt maar liefst 14 mln bezoekers per jaar. Clifton Hill is de grootste glitterstraat van heel Ontario met meer dan genoeg kermisattracties om u een tijdje te vermaken.

Niagara Falls vanuit de lucht

The Great Lakes

Lake Huron
Powwow

Het Great Lakes gebied van Canada biedt stille boerendorpjes aan Lake Erie, eilandrijke baaien van Lake Huron en ongerepte natuur rond het Upper Lake. En natuurlijk de spectaculaire Niagara Falls (zie hierboven). Ga bijvoorbeeld naar Niagara-on-the-Lake, een elegant stadje. De belangrijkste attractie hier is Fort George, een zorgvuldig gerestaureerd fort uit 1790. Het Grote Meren gebied is populair bij watersporters.

Als u in deze regio bent, is een bezoek aan Manitoulin Island een goede tip. Het eiland is rijk aan Aboriginal cultuur. In augustus vindt het Wikwemikong-festival plaats, Noord-Amerika’s grootste powwow, een feestelijke ceremonie waarbij indianen bijeenkomen om te dansen en zingen en om muziek te maken.

Of ga naar Killarney Provincial Park, een prachtig stuk wildernis met kristalblauwe meren, dennen- en loofbossen en de spectaculaire La Cloche Mountains. De Great Lakes regio biedt meer dan genoeg inspiratie voor minstens een paar dagen van uw reis!

Schiereiland Bruce Peninsula

Het schiereiland is 100 km lang en deelt het water van Lake Huron vanaf Georgian Bay in tweeën. Het mooiste landschap van dit gebied vindt u hier. Bruce Peninsula is een bijna magische plek waar kalkstenen rotsen uitstijgen boven het turkoois water van Georgian Bay. In de bossen leven zwarte beren en zeldzame reptielen verstoppen zich onder de rotsen en in de wetlands. ’s Avonds en ’s nachts staan er talloze sterren aan de donkere hemel. Vanuit de haven van Tobermory kunt u een veerboot nemen naar Flowerpot Island, bekend van de rotszuilen die de kustlijn markeren.

Zin om te wandelen? De 782 km lange Bruce Trail is het oudste en langste wandelpad van Canada en voert helemaal naar het Niagara schiereiland. Natuurlijk kunt u ook een klein deel ervan lopen…

Bruce peninsula

Algonquin Provincial Park

Algonquin National Park

Het Algonquin Provincial Park ligt op circa 3 uur rijden ten noorden van Toronto. Het park is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde park in Ontario. Door deze omvang en door de relatief korte afstand tot de grote steden Toronto en Ottawa is Algonquin één van de meest populaire parken in de provincie. U kunt er prachtig wandelen en fietsen in de esdoorn- en dennenbossen. Of ga kajakken, vissen of zwemmen in de vele meren en rivieren. Voor veel Canadezen is dit park net zo’n symbool voor Canada als de Niagara Falls.

In het zuiden van het park loopt Highway 60, waar de kans zeer groot is dat u er een of meerdere elanden ziet. Verder lopen er ook onder andere zwarte beren, wolven,  verschillende soorten herten en bevers rond. Rondom Highway 60 zijn meerdere wandelroutes uitgezet door de natuur.

Ottawa

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada waar de mooie parlementsgebouwen staan. In de zomer vindt er elke dag tussen 10.00 en 10.30 uur het wisselen van de wacht plaats. U kunt bijvoorbeeld ook een kano huren op het 202 km lange historische Rideau kanaal dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Als u van musea houdt, dan bent u in Ottawa op de juiste plek. Of bezoek Watson’s Mill uit de 19e eeuw. Ook op de historische Byward markt kunt u prima een middag zoet zijn. Deze markt is een van Noord-Amerika’s oudste markten en er zijn vele winkeltjes, restaurants en café’s in de buurt.

Welke camper: suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden campervans van Escape. Heeft u een wat ruimer budget dan is een bestelbuscamper met toilet/douche én airco van CanaDream of Fraserway een hele goede keuze.

Voor gezinnen zijn er de truckcampers en motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Fraserway truck camper
CanaDream Deluxe Van Conversion DVC

Minimaal 2 weken

Wij raden u aan minimaal twee weken uit te trekken voor de provincie Ontario.  Vergis u niet in de afstanden, het type wegen waar u op rijdt en wat er allemaal te zien en doen is. Het blijft altijd keuzes maken… Onze uitgebreide routesuggesties die u ontvangt na boeking, bieden u daar volop gelegenheid toe!

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis in Ontario? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top