Skip to content
Hiking in Nahanni National Park
Noorderlicht

northwest territories

In de Northwest Territories met een oppervlakte van 5 keer Groot Brittannië wonen slechts 42.000 mensen. De goudzoekers uit de 19e eeuw vonden het te ver afgelegd en ook de moderne Canadees wil er zich blijkbaar maar beperkt vestigen. En dat terwijl er zoveel moois te zien is!

Veel ruiger dan de natuur in Nahanni National Park Reserve vind je het bijna niet. Het ligt dicht tegen Yukon aan en het is een droomlocatie om te kanoën. De South Nahanni River leent zich er uitstekend voor. Maar ook voor wandelingen en bergbeklimmen is dit een geweldig park. De Virginia Falls zijn misschien wel de meest indrukwekkende watervallen van heel Canada.

Of bezoek Wood Buffalo National Park, een van de grootste nationale parken ter wereld. Hier leven duizenden beschermde bizons. Ook kraanvogels (ook beschermd), miljoenen eenden en ganzen, elanden, beren en lynxen vindt u hier in overvloed.

Yellowknife ligt op de grens van niemandsland. Ten noorden van deze plaats kruist u geen enkele weg tot aan de oceaan! Het is dé plek om een sledetocht met husky’s te maken en het Noorderlicht te zien.

Nunavut

Nunavut wordt gekenmerkt door boomloze ijsvlakten waar niemand zich heeft weten te vestigen behalve de Inuit. Het is de dunst bevolkte provincie van heel Canada. De omstandigheden zijn er zeer uitdagend, er zijn geen wegen en de kosten zijn hoog om er te komen. Maar als dat lukt, kunt u werkelijk spreken van een unieke ervaring!

De hoofdstad Iqaluit voelt als een ander land. Alle verkeersborden zijn in Inuktitut-taal en op straat wordt het ook overal gesproken. En toch is het verrassend modern en kunt u er prima verblijven in accommodaties en restaurants.

Back To Top