fbpx Skip to content

De Atlantische provincies New Brunswick en Nova Scotia, maar zeker ook Newfoundland and Labrador en Prince Edward Island, staan bekend om hun ruige rotskusten, pittoreske vissersdorpjes, zonovergoten stranden en vriendelijke bevolking. Elke provincie heeft zijn eigen karakter. Op deze pagina lichten we vooral New Brunswick en Nova Scotia uit.

Nadat u bij Campers Canada heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel voor uw camperreis, afgestemd op uw wensen en reisplannen.

Prince Edward Island

New Brunswick

New Brunswick
Hopewell Rocks in de Bay of Fundy

Maar liefst honderd miljard liter water stroomt elke dag de Bay of Fundy in en uit. U kunt hier wandelen rond de bloempotachtige rotsformaties van Hopewell Rocks of kanoën terwijl het vloed wordt. Het getijverschil is hier met 15,2 m het hoogste ter wereld. Zoekt u iets meer spanning? Neem dan een jet boat over de ‘omgekeerde watervallen’ (veroorzaakt door de getijden) op de Saint John rivier.

New Brunswick telt 60 overdekte bruggen die daar al staan sinds de 19e eeuw. Leuk om onderdoor te rijden (let wel op de hoogte van de camper!).

In historisch Acadia kunt u ervaren hoe de Acadiërs (de eerste Franse bewoners vanaf 1770) leefden.

Nova Scotia

Cape Breton staat bekend om zijn prachtige natuur. Rijd zeker de prachtige 298 km lange Cabot Trail door het ruige landschap van het Cape Breton Highlands National Park. Of neem de fiets. De fietsroute wordt beschouwd als een van de top 10 beste fietsroutes ter wereld. Zeer mooi zijn de Mahou Highlands met Lake Ainslee in het midden, Bras d’Or Lake en romantische kustplaatjes zoals Gabarus.

Het imposante Fort Louisbourg werd tussen 1713 en 1758 gebouwd. Het is nu het grootste gereconstrueerde militaire complex van Noord-Amerika. Tientallen gidsen in historische kostuums zetten hier de sfeer van het 18e eeuwse leven neer. Alles is tot in de puntjes verzorgd, echt een leuk uitje.

Of bezoek het prachtige gerestaureerde Lunenburg, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Veel van de gebouwen van begin 19e eeuw zijn nog steeds in gebruik.
Nova Scotia

Prince Edward Island

Prince Edward Island

Prince Edward Island is de kleinste provincie van Canada. De rode kliffen en wegen steken mooi af bij de saffier-blauwe zee en de rode, roze en champagnekleurige stranden. Het eiland is ook populair bij golfspelers die hier een balletje komen slaan.

Ook hier loopt een erg mooie fietsroute: de Confederation Trail (279 km lang), die u door de hele provincie leidt.

In de hoofdstad Charlottetown werd in 1867 de federatie van Canada gevormd.

Welke camper: suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden campervans van Escape. Heeft u een wat ruimer budget dan is een bestelbuscamper met toilet/douche én airco van CanaDream of Fraserway een hele goede keuze.

Voor gezinnen zijn er de truckcampers en motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Fraserway truck camper
CanaDream Deluxe Van Conversion DVC

Minimaal 10 dagen

Wij raden u aan minimaal 10 dagen uit te trekken voor de provincies New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island.  Uiteraard is dit afhankelijk van wat u gaat zien en doen. Per provincie kunt u al makkelijk die 10 dagen besteden… Als u bijvoorbeeld een fietstocht gaat maken, kunt u daar meestal al een dag voor uittrekken. Als u ook Newfound and Labrador gaat bezoeken, heeft u uiteraard meer tijd nodig.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis langs de Oostkust van Canada? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top