Skip to content

Overweldigend mooi

Ongerepte natuur in Oost Canada

Misschien denkt u bij Oost Canada eerder aan de steden en de Franse invloeden. Maar als u een natuurliefhebber bent, kunt u daar zeker ook goed terecht! Of misschien bent u al in West Canada geweest en smaakt het naar meer.

We geven u graag een aantal suggesties voor de mooiste nationale parken en de beste wandelingen in Oost Canada. Dus trek de wandelschoenen maar vast aan!

Zwarte beer

Een paar tips vooraf

De natuur in

Als u van de natuur houdt, dan zult u enorm genieten van de parken van Oost Canada. Wij wijzen u graag op een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Voor de nationale parken heeft u een nationale parkenpas nodig. Als u meerdere parken bezoekt, haalt u de prijs van de pas er wel uit. U koopt de pas bij het eerst park dat u bezoekt.
  • Behandel de dieren die u tegenkomt met respect. Benader ze voorzichtig en voer ze niet.
  • Beren vermijden mensen in principe. Maar ze worden wel aangetrokken door voedsel dat bijvoorbeeld nog op de campingtafel ligt of in een prullenbak. Ruim dus voedselresten altijd goed op!
  • Ga niet alleen wandelen, maar bij voorkeur met 4 personen of meer. Maak voldoende geluid tijdens het wandelen, zodat beren de tijd hebben om weg te komen.

Bekijk meer ‘bear wise’ tips –> LINK TOEVOEGEN!

Niagara Falls

Niagara Falls

zoveel water

Wie kent de Niagara Falls niet? Als u naar Oost Canada gaat, zijn deze watervallen natuurlijk een must see! Vanaf Toronto bent u er zo. Het is ongeveer anderhalf uur rijden via de kortste route. Maar u kunt ook kiezen voor de panoramische route dwars door het Niagara wijngebied.De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het verval van de watervallen is niet groot, gemiddeld 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de watervallen passeert, maken ze zeer indrukwekkend. Bekijk de watervallen vanaf het observatieplatform of beleef ze van dichtbij met een bootexcursie.

Thousand Islands

Thousand Islands

mooi voor een boottocht

Thousand Islands is de benaming van een archipel langs de Amerikaans-Canadese kust in de Saint Lawrence rivier. De meer dan 1500 eilanden strekken zich uit over een lengte van 80 kilometer stroomafwaarts, gemeten vanaf Kingston. Ze variëren van bewoonde eilanden tot kleine rotseilandjes. Sommige eilandjes horen bij Canada en andere bij de Verenigde Staten. Een boottocht is zeker de moeite waard.

Wist u dat de ‘Thousand Islands’-saladedressing hiervandaan komt?

Algonquin National Park

Algonquin Provincial Park

Grote diversiteit

Het Algonquin Provincial Park ligt op circa 3 uur rijden ten noorden van Toronto. Het park is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde park in Ontario. Door deze omvang en door de relatief korte afstand tot de grote steden Toronto en Ottawa is Algonquin één van de meest populaire parken in de provincie. U kunt er prachtig wandelen en fietsen. Of ga kajakken, vissen of zwemmen in de vele meren en rivieren.

In het zuiden van het park loopt Highway 60, waar de kans zeer groot is dat u er een of meerdere elanden ziet. Verder lopen er ook onder andere zwarte beren, wolven,  verschillende soorten herten en bevers rond. Rondom Highway 60 zijn meerdere wandelroutes uitgezet door de natuur.

Newfoundland, fotograaf Michel Rathwell

Newfoundland en labrador

prachtige natuur

Misschien kent u de oostelijk gelegen provincie Newfoundland en Labrador van mist en ijsbergen. Maar er zijn prachtige natuurgebieden te vinden, zoals het Gros Morne Nationaal Park en het fjordenlandschap in de Torngat Mountains. Hier zijn nog weinig natuurreizigers te vinden. U vindt er ook Vikinghistorie, geologische fenomenen, duizenden jaren oude indianen- en Inuitcultuur, Ierse, Franse en Baskische tradities en natuurlijk in de zomer walvissen en orka’s en in de herfst het Noorderlicht.

Georgian Bay Bruce Peninsula

Bruce Peninsula National Park

Onontdekte plek

Het Bruce Peninsula National Park ligt in het zuidoosten van Ontario. Het is vanuit Toronto goed te bereiken. Het is een van de kleinere parken in Canada, maar wel bijzonder mooi. Het water van Georgian Bay is turkoois van kleur en omringd door kalkstenen rotsen. In de cederbossen leven zwarte beren en zeldzame reptielsoorten. De uitzichten vanaf de rotsen zijn waanzinnig mooi!

Cape Breton, fotograaf Dennis Jarvis

Cape Breton

Nova Scotia

Cape Breton Highlands National Park is een van de mooiste natuurgebieden van Canada. Het is bekend vanwege de steile en ruige rotsen, de diepe rivierkloven die zich een weg door de dichte bossen banen, en de woeste zee. U kunt het park zien via de 300 km lange Cabot Trail. Er zijn verschillende uitzichtpunten en wandelmogelijkheden. Grote kans dat u hier zeearenden, elanden, walvissen of dolfijnen ziet.

Nova Scotia vuurtoren

Er is nog zoveel meer...

Uw eigen route

Na uw boeking ontvangt u van ons een persoonlijke routesuggestie met nog veel meer tips. De route is gebaseerd op onze eigen ervaringen en biedt u vele keuzes voor uw eigen ervaringen.

Back To Top