Skip to content

De Canadese keuken

Typische Canadese gerechten verschillen nogal per streek. De oorsprong van de Canadese keuken ligt vooral in Groot Brittannië, Schotland en Frankrijk. Maar dankzij de immigranten uit Azië en het Caribisch gebied in de 19e en 20e eeuw, is de keuken ook beïnvloed door andere windstreken.

De volgende Canadese gerechten kunt u zeker proberen als u er bent:

  • Frietjes met geraspte kaas en warme jus… soort van patatje oorlog, maar dan anders. Probeer de Poutine zeker uit als u in Quebec bent! Het gerecht is typisch Canadees, maar wordt inmiddels wereldwijd gemaakt en gegeten.
  • Bannock: een broodje in veel varianten, van gebakken tot gefrituurd.
  • Butter tarts: een zanddeeg taartje met een vulling van boter, ei en suiker. Dat smaakt naar meer!
  • Split pea soup: lijkt sterk op onze erwtensoep. Zo lekker als de avonden wat frisser zijn…

Zin in meer Canadese gerechten om te proberen? Kijk dan hier

Genieten van een kop koffie en een wijntje

Nederlanders drinken de meeste koffie ter wereld, maar Canadezen houden met een derde plaats op de ranglijst ook erg van een goede kop koffie. De koffieketen Tim Hortons komt u dan ook overal tegen.

De grootste wijngebieden van Canada zijn de Okanagan Valley in British Columbia en de Niagara Peninsula in Ontario. Een specialiteit uit het Niagara wijngebied is ‘ice wine’, een dessertwijn van druiven die bevroren zijn geweest aan de rank. Ook de bierliefhebber komt in Canada zeker aan zijn/haar trekken. Er zijn talloze micro-brouwerijen die hun eigen bier brouwen. Of probeer Caribou, heerlijk voor een koude winteravond. Men zegt dat de naam komt van de oorspronkelijke bewoners die na het jagen vers en warm Caribou bloed dronken…. Gelukkig wordt de drank nu gemaakt met rode wijn of port 🙂

In de meeste staten kunt u alleen alcoholische drank kopen bij de slijterij, niet in de supermarkt. In Quebec kunt u wel wijn en bier kopen in de supermarkt, in British Columbia alleen in een heel beperkt aantal grote supermarkten.

Back To Top