skip to Main Content

— Laatste update: 27 augustus 2020 —

Campers Canada krijgt begrijpelijkerwijs veel vragen van klanten over de impact van het Coronavirus op hun reis naar Canada. Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen van reizigers.  De situatie wijzigt echter ongeveer geregeld en er is nog steeds veel onzekerheid en onduidelijkheid. We doen ons best om deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Op 16 maart j.l. heeft de Canadese overheid besloten de grenzen te sluiten voor de meeste reizigers uit andere landen. Er is feitelijk geen einddatum voor deze maatregel. Wel zien we dat een aantal luchtvaartmaatschappijen nu ook al vluchten tot in oktober annuleert (dat doen nog lang niet alle maatschappijen). We verzoeken u voorlopig alleen contact met ons op te nemen als uw reis vóór 30 september 2020 aanvangt en u wilt wijzigen of annuleren. Wij zien ons genoodzaakt om klanten die binnen nu en 30 september vertrekken, voorrang te geven in de afhandeling van hun vraag. Als uw vertrekdatum na 30 september is, verzoeken we u vriendelijk nog even af te wachten daar uw vluchten waarschijnlijk nog niet geannuleerd zijn. Als dit wel het geval is, verzoeken we u wel contact met ons op te nemen.

Mag ik nog reizen naar Canada?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert classificaties die aangeven hoe veilig een land of gebied is. Dit gebeurt met een kleurcode in de afbeelding van het landkaartje. De kleuren geven u een idee of in het land of het gebied een veiligheidsdreiging is. Bij groen is er geen veiligheidsrisico, geel wil zeggen dat er een risico is en dat waakzaamheid verstandig is, bij oranje wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen en bij rood is er een zeer ernstig risico en is het reisadvies negatief.

Op 16 maart j.l. is het reisadvies voor Canada gewijzigd van groen naar oranje. Dat wil zeggen dat wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen. Dit heeft te maken met het feit dat op 16 maart door de Canadese overheid is besloten de grenzen te sluiten.

Lees hier meer

Welke reisbeperkingen zijn er voor Canada?

Op 16 maart j.l. heeft de Canadese overheid besloten de grenzen te sluiten voor de meeste reizigers uit andere landen. Er is feitelijk geen einddatum voor deze maatregel. Onlangs is bekend geworden dat de grens met Amerika gesloten blijft tot in elk geval 21 augustus 2020. Bovendien is er sprake van een verplichte  quarantaine voor binnenkomende reizigers tot in elk geval 31 augustus 2020.

Check de actuele stand van zaken voor Canada

Canada heeft wel in verschillende provincies de coronamaatregelen versoepeld: parken en campings zijn weer open, evenals restaurants en winkels. Het lijkt er nog niet op dat dit positieve gevolgen heeft voor het vliegverkeer op korte termijn, maar het zijn zeker stappen in de goede richting!

Wat gebeurt er als mijn reis niet door kunt gaan?

Als uw reis niet door kan gaan, ontvangt u van ons een tegoedvoucher (coronavoucher) met dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). U kunt de reis dan zonder wijzigingskosten op een later moment alsnog maken en uw reissom is gegarandeerd. Mochten bepaalde reisonderdelen duurder zijn omdat u bijvoorbeeld in een ander seizoen gaat reizen, dan betaalt u natuurlijk wel het prijsverschil. Op dit moment kunnen we een tegoedvoucher met SGR-dekking uitgeven tot 31 december 2020.

Waarom een voucher?

Indien u uw camper en/of vluchten via Campers Canada geboekt heeft, kunt u contact met ons opnemen zodra we weten waar we aan toe zijn m.b.t. annuleringen of wijzigingen. Dan gaan we voor u na wat de consequenties zijn van het omboeken van de reis en op welk moment het omboeken daadwerkelijk mogelijk is.

We kunnen uw onrust niet wegnemen, maar zullen uiteraard ons uiterste best doen om met u mee te denken en eventuele kosten zo beperkt mogelijk te houden. Zodat u zoveel mogelijk onbezorgd op reis kunt gaan, mogelijk op een later moment.

Zolang er geen negatief reisadvies (code rood) van toepassing is voor Canada, kunt u niet kosteloos uw reis annuleren. Dan gelden de reguliere annuleringskosten volgens onze Algemene Voorwaarden. U kunt wél uw reis zonder wijzigingskosten verplaatsen naar latere data. De voorwaarden en data voor wanneer dat kan, verschillen per camperverhuurder en luchtvaartmaatschappij. We informeren u graag voor uw specifieke situatie wat de voorwaarden zijn.

Daarnaast willen we u erop wijzen dat de mogelijkheden om kosteloos te annuleren sterk zullen afhangen van de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Hiervoor verwijzen we naar het Verbond van Verzekeraars. We adviseren u contact op te nemen met uw verzekeraar.

Campers Canada handelt alleen n.a.v. berichtgeving en besluiten van officiële kanalen zoals overheden, het RIVM, de ANVR en onze leveranciers. Wij kunnen niet vooruitlopen op beslissingen die nog niet genomen zijn.

Kan ik beter wachten met het boeken van een reis?

Deze vraag is begrijpelijk, maar ons inziens is er geen reden om te wachten met boeken van uw reis. Gezien de enorme omvang van Canada is het aantal besmettingen in het land minimaal.

Prijzen voor 2021 zijn alle verhuurders al bekend. Laat u vooral niet weerhouden om al voor 2021 te boeken! De tarieven zijn nu nog laag en u profiteert van de hoogste vroegboekkortingen. In de  de meeste gevallen kunnen we uw reis boeken met een coronagarantie: d.w.z. dat u kosteloos kunt annuleren tot zes weken voor vertrek. We vertellen u graag meer over de voorwaarden van deze garantie.

Back To Top