skip to Main Content

— Laatste update: 19 januari 2021 —

Campers Canada krijgt begrijpelijkerwijs veel vragen van klanten over de impact van het Coronavirus op hun reis naar Canada. Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen van reizigers.  Er is helaas nog steeds veel onzekerheid en onduidelijkheid. We doen ons best om deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Op 16 maart 2020 heeft de Canadese overheid besloten de grenzen te sluiten voor de meeste reizigers uit andere landen. Er is feitelijk geen einddatum voor deze maatregel. We verzoeken u voorlopig alleen contact met ons op te nemen als uw reis vóór 31 maart 2021 aanvangt en u wilt wijzigen of annuleren. Wij zien ons genoodzaakt om klanten die binnen nu en 31 maart 2021 vertrekken, voorrang te geven in de afhandeling van hun vraag. Als uw vertrekdatum na 31 maart is, verzoeken we u vriendelijk nog even af te wachten daar uw vluchten waarschijnlijk nog niet geannuleerd zijn. Als dit wel het geval is, verzoeken we u wel contact met ons op te nemen.

Mag ik nog reizen naar Canada?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert classificaties die aangeven hoe veilig een land of gebied is. Dit gebeurt met een kleurcode in de afbeelding van het landkaartje. De kleuren geven u een idee of in het land of het gebied een veiligheidsdreiging is. Bij groen is er geen veiligheidsrisico, geel wil zeggen dat er een risico is en dat waakzaamheid verstandig is, bij oranje wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen en bij rood is er een zeer ernstig risico en is het reisadvies negatief.

Op 16 maart 2020 is het reisadvies voor Canada gewijzigd van groen naar oranje. Dat wil zeggen dat wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen. Dit heeft te maken met het feit dat op 16 maart door de Canadese overheid is besloten de grenzen te sluiten.

Lees hier meer

Welke reisbeperkingen zijn er voor Canada?

Op 16 maart 2020 heeft de Canadese overheid besloten de grenzen te sluiten voor de meeste reizigers uit andere landen. Er is feitelijk geen einddatum voor deze maatregel. Bovendien is er sprake van een negatieve Covid-19 test van maximaal 72 uur oud en een verplichte quarantaine van 14 dagen voor binnenkomende reizigers tot nader order.

Check de actuele stand van zaken voor Canada

Wat gebeurt er als mijn reis niet door kunt gaan?

Als uw reis niet door kan gaan, ontvangt u van ons een tegoedvoucher (coronavoucher) met dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). U kunt de reis dan zonder wijzigingskosten op een later moment alsnog maken en uw reissom is gegarandeerd. Mochten bepaalde reisonderdelen duurder zijn omdat u bijvoorbeeld in een ander seizoen gaat reizen, dan betaalt u natuurlijk wel het prijsverschil. Op dit moment kunnen we een tegoedvoucher met SGR-dekking uitgeven tot 31 maart 2021 voor reizen met een startdatum tot 30 april 2021.

Waarom een voucher?

Indien u uw camper en/of vluchten via Campers Canada geboekt heeft, kunt u contact met ons opnemen zodra we weten waar we aan toe zijn m.b.t. annuleringen of wijzigingen. Dan gaan we voor u na wat de consequenties zijn van het omboeken van de reis en op welk moment het omboeken daadwerkelijk mogelijk is.

We kunnen uw onrust niet wegnemen, maar zullen uiteraard ons uiterste best doen om met u mee te denken en eventuele kosten zo beperkt mogelijk te houden. Zodat u zoveel mogelijk onbezorgd op reis kunt gaan, mogelijk op een later moment.

Zodra er geen negatief reisadvies (code oranje of rood) van toepassing is voor Canada, kunt u niet kosteloos uw reis annuleren. Dan gelden de reguliere annuleringskosten volgens onze Algemene Voorwaarden. U kunt wél uw reis zonder wijzigingskosten verplaatsen naar latere data. De voorwaarden en data voor wanneer dat kan, verschillen per camperverhuurder en luchtvaartmaatschappij. We informeren u graag voor uw specifieke situatie wat de voorwaarden zijn.

Daarnaast willen we u erop wijzen dat de mogelijkheden om kosteloos te annuleren sterk zullen afhangen van de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Hiervoor verwijzen we naar het Verbond van Verzekeraars. We adviseren u contact op te nemen met uw verzekeraar.

Campers Canada handelt alleen n.a.v. berichtgeving en besluiten van officiële kanalen zoals overheden, het RIVM, de ANVR en onze leveranciers. Wij kunnen niet vooruitlopen op beslissingen die nog niet genomen zijn.

Kan ik beter wachten met het boeken van een reis?

Deze vraag is begrijpelijk, maar ons inziens is er geen reden om te wachten met boeken van uw reis. Vaccinaties zijn wereldwijd gestart. Daarnaast is men bezig een coronapaspoort voor de luchtvaart te implementeren om reizen weer mogelijk te maken. Zodra reizen weer kan, is gezien de enorme omvang van Canada de kans op besmetting in het land bovendien minimaal.

Ook prijzen voor 2022 zijn voor de meeste verhuurders al bekend. Laat u vooral niet weerhouden om al voor 2022 te boeken! De tarieven zijn nu nog laag en u profiteert van de hoogste vroegboekkortingen.

Back To Top