skip to Main Content

— Laatste update: 12 mei 2020 —

Campers Canada krijgt begrijpelijkerwijs veel vragen van klanten over de impact van het Coronavirus op hun reis naar Canada. Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen van reizigers.  De situatie wijzigt echter ongeveer elke dag en er is nog steeds veel onzekerheid en onduidelijkheid. We doen ons best om deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Op 16 maart j.l. heeft de Canadese overheid besloten de grenzen te sluiten voor de meeste reizigers uit andere landen. Er is momenteel veel discussie over de einddatum van deze maatregel. De Canadese reisbranche gaat uit van een open einddatum en nadrukkelijk niet van 30 juni waar ook sprake van is. Deze datum is door de premier alleen gehanteerd voor cruises. Wel zien we dat een aantal luchtvaartmaatschappijen nu ook al vluchten voor de maand juni annuleert (dat doen nog lang niet alle maatschappijen). We verzoeken u voorlopig alleen contact met ons op te nemen als uw reis vóór 30 juni 2020 aanvangt en u wilt wijzigen of annuleren. Wij zien ons genoodzaakt om klanten die binnen nu en 30 junivertrekken, voorrang te geven in de afhandeling van hun vraag. Als uw vertrekdatum na 30 juni is, verzoeken we u vriendelijk nog even af te wachten aangezien de situatie snel kan veranderen. We nemen contact met u op zodra we bericht ontvangen over uw boeking.

Mag ik nog reizen naar Canada?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert classificaties die aangeven hoe veilig een land of gebied is. Dit gebeurt met een kleurcode in de afbeelding van het landkaartje. De kleuren geven u een idee of in het land of het gebied een veiligheidsdreiging is. Bij groen is er geen veiligheidsrisico, geel wil zeggen dat er een risico is en dat waakzaamheid verstandig is, bij oranje wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen en bij rood is er een zeer ernstig risico en is het reisadvies negatief.

Op 16 maart j.l. is het reisadvies voor Canada gewijzigd van groen naar oranje. Dat wil zeggen dat wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen. Dit heeft te maken met het feit dat op 16 maart door de Canadese overheid is besloten de grenzen te sluiten.

Lees hier meer

Welke reisbeperkingen zijn er voor Canada?

Op 16 maart j.l. heeft de Canadese overheid besloten de grenzen te sluiten voor de meeste reizigers uit andere landen. Er is momenteel veel discussie over de einddatum van deze maatregel. De Canadese reisbranche gaat uit van een open einddatum en nadrukkelijk niet van 30 juni waar ook sprake van is. Deze datum is door de premier alleen gehanteerd voor cruises.

Daarentegen formuleert de Canadese overheid de maatregel als volgt:

Until June 30, 2020, travel to Canada will be restricted for all foreign nationals coming from any country other than the United States (U.S.). Other restrictions apply to those travelling from the U.S.

These new restrictions prohibit any foreign national, including U.S. nationals, from entering Canada for optional or discretionary purposes (non-essential travel).

Hoewel op de website van de overheid dus 30 juni wordt aangegeven, is de beleving van de reisbranche in Canada dat dit onjuist is vertaald door de ambtenaar die de website heeft bijgewerkt…

Check de actuele stand van zaken voor Canada

Er is overigens positief nieuws te melden: onlangs is bekend geworden dat West Canada de maatregelen weer gaat versoepelen: parken en campings gaan weer open, en restaurants en winkels open. Wat dit betekent voor het vliegverkeer en op welke termijn is nog niet bekend, maar het is zeker een stap in de goede richting!

Wat gebeurt er als mijn reis niet door kunt gaan?

Als uw reis niet door kan gaan, ontvangt u van ons een tegoedvoucher (coronavoucher) met dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). U kunt de reis dan zonder wijzigingskosten op een later moment alsnog maken en uw reissom is gegarandeerd. Mochten bepaalde reisonderdelen duurder zijn omdat u bijvoorbeeld in een ander seizoen gaat reizen, dan betaalt u natuurlijk wel het prijsverschil.

Indien u uw camper en/of vluchten via Campers Canada geboekt heeft, kunt u contact met ons opnemen zodra we weten waar we aan toe zijn m.b.t. annuleringen of wijzigingen. Dan gaan we voor u na wat de consequenties zijn van het omboeken van de reis en op welk moment het omboeken daadwerkelijk mogelijk is.

We kunnen uw onrust niet wegnemen, maar zullen uiteraard ons uiterste best doen om met u mee te denken en eventuele kosten zo beperkt mogelijk te houden. Zodat u zoveel mogelijk onbezorgd op reis kunt gaan, mogelijk op een later moment.

Zolang er geen negatief reisadvies (code rood) van toepassing is voor Canada, kunt u niet kosteloos uw reis annuleren. Dan gelden de reguliere annuleringskosten volgens onze Algemene Voorwaarden. U kunt wél uw reis zonder wijzigingskosten verplaatsen naar latere data. De voorwaarden en data voor wanneer dat kan, verschillen per camperverhuurder en luchtvaartmaatschappij. We informeren u graag voor uw specifieke situatie wat de voorwaarden zijn.

Daarnaast willen we u erop wijzen dat de mogelijkheden om kosteloos te annuleren sterk zullen afhangen van de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Hiervoor verwijzen we naar het Verbond van Verzekeraars. We adviseren u contact op te nemen met uw verzekeraar.

Campers Canada handelt alleen n.a.v. berichtgeving en besluiten van officiële kanalen zoals overheden, het RIVM, de ANVR en onze leveranciers. Wij kunnen niet vooruitlopen op beslissingen die nog niet genomen zijn.

Kan ik beter wachten met het boeken van een reis?

Deze vraag is begrijpelijk, maar ons inziens is er geen reden om te wachten met boeken van uw reis. Gezien de enorme omvang van Canada is het aantal besmettingen in het land minimaal. Canada loopt qua besmettingen achter op Europa, maar we zien gelukkig wel dat de situatie overal ter wereld aan het verbeteren is.

Prijzen voor 2021 zijn veel verhuurders al bekend. Laat u vooral niet weerhouden om al voor 2021 te boeken! De tarieven zijn nu nog laag en u profiteert van de hoogste vroegboekkortingen.

Back To Top