Skip to content

U kunt in West Canada uw camper in de ene plaats ophalen en in een andere plaats inleveren. Zo hoeft u geen rondreis te maken als u beperkt de tijd heeft. Tussen Calgary en Vancouver kunt u een camperreis via de noord- en zuidkant maken. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis via de noordkant op een rijtje. De route via de zuidkant vindt u hier.

Nadat u bij Campers Canada heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen en gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van andere klanten.

Calgary

Calgary: nog even zonder camper

Calgary Stampede

Calgary is een van de grootste steden van West Canada en bij de meesten bekend van de Olympische Winterspelen van 1988. De locaties van de Spelen zijn leuk om te bezoeken. En als u er toevallig in juli bent, sla dan zeker niet de Calgary Stampede over in de eerste helft van de maand. Dit tiendaagse wildwestfestival met rodeo, veemarkten en shows is uniek om mee te maken. Verder zijn er mooie parken, een historisch dorp waarin u teruggaat in de tijd naar 1900, een dierentuin en de 191 m hoge Calgary Tower. Genoeg te zien en doen voordat u de camper ophaalt!

Banff National Park

Natuurlijk gaat u naar Banff National Park, een van de meest bekende parken van Canada. Banff National Park heeft een aantal must-sees zoals Lake Louise, Moraine Lake, de Johnston Canyon en Peyto Lake. Het zijn druk bezochte plekken, maar dat is niet voor niks… Ook het plaatsje Banff zelf is leuk om te bezoeken, evenals Lake Minnewanka.

Rijd ook zeker even door naar Yoho National Park in de Canadese Rocky Mountains. U vindt er 61 meren en vijvers, maar Emerald Lake is veruit het grootste en meest bezochte. Maak er een mooie rondwandeling langs het meer met prachtige uitzichten.

Banff Pinnacles

Jasper National Park

Van Banff naar Jasper rijdt u over de Icefields Parkway, een van de mooiste routes ter wereld met veel te veel prachtige stops om in 1 dag te doen. Een van de eerste stops is Bow Lake, een helderblauw gletsjermeer.

Even later komt u bij de Athabasca gletsjer, een van de zes belangrijkste uitlopers van het Columbia-ijsveld in de Rocky Mountains. Het ijs is tussen de 90 en 300 m dik. U kunt de gletsjer op met een truck met speciale rupsbanden.

In Jasper National Park vindt u ook een paar geweldig indrukwekkende watervallen zoals de Sunwapta en Athabasca Falls. En ook de Maligne Canyon met kalkstenen wanden van soms wel 50 m diep, en Maligne Lake zijn fantastisch mooi. In het meer ligt Spirit Island. Het uitzicht op dit eilandje is een van de meest beroemde en meest gefotografeerde uitzichten van de Canadese Rocky Mountains.

Spirit Island
Dawson Falls

Wells Gray

Wells Gray is een park met een grote diversiteit: diepe riviervalleien, bergen met gletsjers, bergweiden, oerbossen en vooral heel veel watervallen. De bijnaam van het park is niet voor niets ‘Waterfall Park’. Er zijn er maar liefst 250 in alle soorten en maten. Enkele zeer bekende en mooie watervallen zijn de hoge Helmcken Falls, de brede Dawson Falls en de Moul Falls.

Whistler: van bergtop naar bergtop

De rit van Wells Gray naar Whistler is bijzonder mooi. Er zijn veel mooie stops onderweg, waaronder bij Duffey Lake waar honderden boomstammen in het water drijven. Neem de tijd voor deze rit met enkele pittige steile afdalingen met hellingen van 11 en 13%!

Ook Whistler is bekend van de Olympische Winterspelen, maar dan van iets recentere datum: in 2010. Het dorp is gebouwd voor de Spelen destijds, dus de faciliteiten zijn er uitstekend. De Peak 2 Peak Gondola van Blackcomb naar Whistler Mountain is vrij prijzig, maar dat is het zeker waard!  Vanaf de bergtoppen heeft u toegang tot verschillende wandelingen en de uitzichten zijn fantastisch.

Duffey Lake
Gastown

Vancouver

Nadat u de camper heeft ingeleverd, is het zeker aan te raden Vancouver stad te verkennen. De stad staat bekend om haar hoge levenskwaliteit. Het is een van de leukste steden van Canada. Beroemde bezienswaardigheden zijn Stanley Park met zijn totempalen, Granville Island, de historische wijk Gastown en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn.

Welke camper: suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden campervans van Escape. Heeft u een wat ruimer budget dan is een bestelbuscamper met toilet/douche én airco van CanaDream of Fraserway een hele goede keuze.

Voor gezinnen zijn er de truckcampers en motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoons-uitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Fraserway truck camper
CanaDream Deluxe Van Conversion DVC

Minimaal 2 weken

Wij raden u aan minimaal twee weken uit te trekken voor de noordroute van Calgary naar Vancouver, en dan exclusief Vancouver stad zelf. Vergis u niet in de afstanden en wat er allemaal te zien en doen is.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis vanuit Calgary – Vancouver? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top