fbpx
skip to Main Content

Natuurlijk wil je graag een beer zien als je naar West Canada gaat en het liefst meer dan een! Wij vertellen u waar de kans om beren te spotten in West Canada het grootst is.

Icefields parkway

De Icefields Parkway door de Canadese Rocky Mountains kronkelt 230 km door prachtige landschappen. Deze panoramaweg is een van de mooiste autoroutes ter wereld. U komt vanzelf langs prachtige blauwe meren, besneeuwde bergtoppen en watervallen. U reist door de ruige natuur van de Rocky Mountains, waar heel veel wilde dieren leven. Het komt geregeld voor dat u een aantal auto’s en/of campers stil ziet staan. Dat is ongetwijfeld een zogenaamde ‘bear jam’: een file die ontstaat doordat er een of meer beren langs de kant van de weg te zien zijn. De beste kans heeft u in de lente, als de beren uit de winterslaap komen. Dan gaan ze naar de lager gelegen gebieden om bessen te zoeken.

Let wel op: blijf in de auto of camper! Beren kunnen hard rennen en zijn gevaarlijk.

Vancouver Island

Op Vancouver Island kunt u vanuit verschillende plaatsen een berenexcursie boeken. Vaak gaat u dan met een boot het water op en wordt er naar beren gezocht vanaf de waterkant. In het gebied bij Campbell River aan de oostkant van het eiland leven veel grizzlyberen. Vooral in september is de kans om ze te zien groot. Dan gaan de beren op jacht naar zalmen, om goed gevuld de winterslaap in te kunnen gaan. Ook vanuit Tofino moet het zeker lukken om beren te vinden in de Clayoquot Sound.

Zwarte beer

Wells Gray Provincial Park

Ten westen van Jasper National Park ligt het Wells Gray Provincial Park, ook wel het watervalpark genoemd. Er zijn veel meren, watervallen en bossen en daarmee ruim voldoende voedsel voor beren. Bent u in september in dit park? Ga dan naar Bailey’s Chute. Hier kunt u de zalmentrek zien. En waar zalmen zijn, is de kans groot dat u ook beren kunt spotten!

Revelstoke National Park

Ten oosten van de plaats Revelstoke ligt het gelijknamige National Park. Via de prachtige Meadows in the Sky Parkway rijdt u naar de top van dit park. Onderweg verandert het landschap van regenwoud naar alpine bergweiden. In het park komen zowel zwarte beren als grizzly beren voor. Grizzly’s zult u waarschijnlijk niet zien, maar de zwarte beren komen vooral ’s ochtends en in de vroege avond naar de lager gelegen gebieden om bessen te eten. U kunt ze dan langs de kant van de weg tegenkomen. Elke avond wordt de weg afgesloten om de dieren rust te gunnen.

Back To Top